Тема: за ресторантите у нас

сряда, 27 февруари 2013 г.

Провокирано от конкретна случка, с включени принципни наблюдения, независимо от типа ресторант. Какво според мен НЕ бива да се случва и рязко разваля удоволствието:
- продукти в микроскопични количества - обикновено кедрови ядки, пармиджано, яйца (?!), скариди, калмари, т.н. Фигурират в менюто, но на практика са невидими. Извинявам се, но 5 броя (броих ги) кедрови ядки в салатата е комично. Знам, че струват доста, но ако не ви се получава цената, просто не ги включвайте. Немислимо е да си поискаш допълнително, гледат те лошо. Срещала съм и двуцифрена салата с чери домати, в която доматчетата бяха 2, разполовени в четирите края на великолепната иначе квадратна чиния.
- пресни подправки, които отдавна не са пресни - уморен магданоз, рукола или "там нещо зелено за украса", което е било свежо преди няколко седмици. Някак натъжава цялата чиния.
- два листа меню, в което половината неща не са налични - случва се - доставчици, срокове, качество, разбирам. Но е добре сервитьорът да предупреди преди отчаяно да си уцелил всички липсващи неща.
- кратко меню с повтарящи се продукти - предпочитам кратките менюта, но когато гарнитурите от основното преповтарят почти дословно салатите и предястията, изборът автоматично се минимизира.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |