Гастрол: Serendipity`

сряда, 8 януари 2014 г.

Почиствам праха от рубриката и ви представям Катерина Сербезова - по професия архитект, по призвание творец. Вълшебните й бижута не са просто предмети, а цяло преживяване, емоция, вдъхновение. Приятно изненадва начинът им на представяне, хармонията на детайлите, изяществото на текстурите, красотата на материалите, класическите форми, дори опаковките.

Още от Катерина тук: Serendipity` 


Фотографии: Катерина Сербезова и PinterestSerendipity се появи съвсем случайно точно преди година. Serendipity за мен е игра. Хареса ми значението на думата – случайността да се натъкнеш на нещо хубаво без да си го търсил. Двупосочно е. От една страна се отнася за мен самата като творец, а от друга за хората, които попадат на тях. Никога не съм имала идея да правя бижута... Не се възприемам като дизайнер на бижута и не обичам рамките. Имах потребност да материализирам форми, цветове и най-вече усещания,  които да изкарам извън мен. Понякога си мисля че нещата в живота ни са като черниците- ако са достатъчно узрели, сладки и готови за теб, сами падат в ръката ти само като ги докоснеш. В противен случай е кисело и насила. Serendipity е моята сладка черница. Обичам да я снимам. Добавям и снимки, които срещам в интернет и така се получават нещо като колажи. Те са някак лични и носят различните ми настроения, емоции, цветове, аромати, ветрове, посоки, сънища и спомени. После я опаковам и изпращам, като се надявам там където достигне, да занесе тази сладост и любов, която дава и на мен. 
8 коментара :

Ренета Костадинова каза...

Много харесвам творенията на дамата. Вдъхновение ми е от момента, в който я открих в мрежата!

Анонимен каза...

Красота!

Шарена Сол каза...

красиво и студено. маймуната направо ме втресе.

Гергана Лазарова каза...

Прекрасни бижута, в които ясно личи индивидуалния почерк, браво на твореца! :)

Dani каза...

Нестандартно и красиво!
Творец със собствен почерк!
Благодаря ти за Мария за тази среща :)

Violka-Antevasin каза...

Страхотни са...

nellypax каза...

Здравей, Мария. Мерси, че ни я представи. Уникални са бижутата, а снимките... Без думи. Не бях попадала на нея. Май даже ще се пазарува, с гледане няма да се размине...

pipa каза...

Прекрасни бижута :-)

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |