180 дни

четвъртък, 24 април 2014 г.


М. се роди в главите ни много преди 25 октомври. Някак всички бяхме готови за нея. Поискахме да приемем още един човек, пожелахме си го.

Не чакахме дълго, тя знаеше и се появи скоро. С настъпващата пролет дойде новината. Радост, еуфория, нетърпение, въпроси. Започнаха колебанията: дали няма да ни пречи, дали ще я обичаме също толкова силно, как ще свикнем заедно, може би ще е много шумно бебе и няма да можем да спим, сигурно временно ще ни развали навиците и удоволствията, дали няма да ни досажда? Някаква странна параноя ни накара да направим почти всички възможни изследвания. За да се уверим, че всичко е наред. С нея. "Няма данни за генетични аномалии, очаквате момиченце."

После отново много километри, както първия път. 9 месеца без проблеми и усложнения, някак още по-сплотени и заедно в голямото очакване. "Хайде, мамо, кога най-накрая ще се появи бебето?"

Миграция: Деси

четвъртък, 24 април 2014 г.


Име/псевдоним Десислава Спасова
Възраст 35
Образование, призвание, професия или занимание Преводач, филолог.
Заминаването По чиста случайност – една позната на майка ми и беше казала: „Европейската комисия набира стажанти, дъщеря ти знае езици, защо не кандидатства?”
Мястото Люксембург J
Нещата, които ме очароваха За този град близките ми казаха: „Прилича на малко бижу – отива ти много!” И е факт, че не съм живяла на по-красиво, зелено, чисто място. Очарована бях от работа в голяма институция, в международен мащаб, в гигантски мащаб, в сложна структура, наистина безценен опит!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |