Тест зона: farmhopping

сряда, 23 септември 2015 г.

*публикацията е подготвена със съдействието на Farmhopping. Мнението ми е абсолютно обективно и базирано на реална поръчка
 
От екипа на farmhopping се свързаха с мен, за да тествам платформата за поръчка на чиста храна от малки ферми до дома. Освен плодове и зеленчуци, асортиментът включва риба (от Балканите), месо, колбаси, чай, кафе, козметика, курсове, почивки и куп други неща.
В тази рубрика действам много избирателно и приемам единствено предложения, които ми допадат, без никакви компромиси.


Защо приех да тествам farmhopping:
- малките ферми не са анонимни и просто споменати, а са описани с имена, лого, местоположение, кратка характеристика и снимки. Има личен момент, който в този тип платформи е много важен, поне за мен. Реални хора с реални лица и занимания. Освен от България, за обогатяване на асортимента има устойчиви ферми от Египет, Великобритания, др.
- знам колко е трудно и рисково отглеждането на плодове, зеленчуци и животни. Възхищавам се на хора, които произвеждат храна с двете си ръце и смятам, че трябва да ги подкрепяме и оценяваме подобаващо труда им. На всеки, който казва: "Това пък защо толкова струва?" и "Какво толкова, гледаш там 5 кокошки и готово" бих му връчила мотика, кофа и гумени ботуши, да видим какво ще мисли след няколко месеца.
- продуктите са сезонни, не се складират във фирмата, а минават директно от производителя към клиента - определено плюс и гаранция за прясна стока, която не се задържа по рафтове. Заради това доставката се извършва на третия ден след поръчката, не смятам, че е проблем.
- сайтът е бърз, интуитивен, лесен за употреба - задължително в онлайн търговията
- комуникацията с екипа беше адекватна, грамотна и любезна, което общо-взето е рядкост и удоволствие
- през лятото имаме привилегията да ползваме домашни плодове и зеленчуци от градината на родителите ми, но зимата определено нямаме вариант. Не държа на био/органик произход и сертификати, единственото определящ е ВКУСЪТ. Беше ми интересно да видя как работи такава платформа, не съм поръчвала досега. Знам за други подобни системи с абонамент, които честно казано не смятам за особено удачни.
- в тона на сайта няма излишен патос, прехласване и претенции, така характерни за подобни организации - определено голям плюс


ПОРЪЧКАТА
Предложих на екипа теста да бъде под формата на реална произволна поръчка, за да е по-честен и коректен и те приеха веднага. Избрах разнородни продукти в малки количества, а именно:
Заешки пастет, 350 г. Агро Сън - много вкусен истински пастет с подходящи подправки и хубава консистенция
Био кейл, 1 връзка Био ферма Софина - за първи път опитвам кейл и честно казано не съм очарована, но вкъщи го одобриха на салата с моркови, чери домати и авокадо.
Сурова кървавица, 300 Еко Ферма Мокрище - много вкусна, едро смляна, чудесна.
Малини, 400 г Екоферма Палакария - децата ги изядоха за 10 минути, дори не успях да опитам
Лютеница, 380 мл  Екоферма Палакария - вкусна, едросмляна, сладни повечко за моя вкус, но хубава
Бяла багета с квас печена на табан, 1 бр. пекарна Биософ - не беше лоша, но очаквах повече от печен на дъното на пещта хляб
Картофи, 1 кг Ферма Крумови - вкусни 
Пресни Яйца от пъдпъдък, 12 бр.  Шамбала - едвам смогнах да ги обеля, бяха изядени за секунди, пресни и вкусни
Поръчката се прави лесно и бързо, информацията се актуализира прилежно, уведомителен мейл със списъка покупки идва веднага, както и кога ще бъде направена доставката  - нямам забележки.
Датите на производство, годността и съдържанието са подробно описани и указани на опаковките. По подобие на други сайтове, ако привлечете към идеята нов клиент и той направи поръчка, и двамата получавате отстъпка - такива малки комплименти са винаги приятни. 
Като цяло farmhopping e вариант за приятно и вкусно пазаруване, има наистина интересни продукти и предложения, от цяло яре, през трюфели, до домашен дижестив от шипки, каталогът ще се допълва и за в бъдеще.   
Препоръки от мен: може да се помисли за брандирани опаковки и малки детайли, но това е по-скоро пожелателно. Също както и по-добри снимки, но аз съм прекалено взискателна по темата. Желая им успех, беше удоволствие да си сътрудничим. 
4 коментара :

Sefa Gencal каза...

Merhabalar, ne kadar güzel bir fotoğraf insanın iştahını açıyor.

Saygılar.

Милена Ангелова каза...

Прекрасна новина! Благодаря за информацията!

Идеи дали на територията на Пловдив функционира подобна платформа?

Dani каза...

Поръчах от Еко Паликария кашкавал и лютеница.
Кашкавалът не ми допадна особено.
Лютеницата за мен беше ситно смляна и кисела, което се различава от твоята ;)
Но и доставката за мен оскъпява доста.
Това е форма, която е добра за доставка на близко разстояние.
Поръчах директно от фермата, защото на официалния сайт много се чудеха
как ще издържи кашкавала ?
Виж любопитна съм за пастета!

Daniela Dineva каза...

Мария,
аз също съм фен на Фармхоупинг. Поръчвам предимно млечни продукти - кисело мляко, яйца, зряло и прясно сирене, лютеница (и на мен като Дани ми беше малко кисела), плодове и зеленчуци. Най-много съм очарована от домашните пърлени пилета - вкусът им е невероятен. Сготвих пилешка супа и пиле с ориз от 1 бр. пиле. Върнах се в детството. Не готвя пилешко месо, тъй като освен че няма никакъв вкус, не знаеш и какво приемаш с него. Но определено тези си заслужават.
Дани,
аз ги взимам от кооператив и така плащам само 1 лв отгоре.

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |