Моят така наречен дигитален живот

четвъртък, 8 декември 2016 г.

Наскоро получих от човек, с когото работихме по съвместен проект следното изречение: "Ако всички бяха бързи като теб, дигиталният ми живот щеше да е безпроблемен." Не смятам, че правя кой знае какво, просто се старая да отговарям в разумен срок, ако не веднага, то поне до 1-2 часа или в краен случай в рамките на деня. Не знам доколко това е добре за личния ми живот, тъй като той е постоянно изяждан от висене на компютъра или телефона, но да кажем, че трудностите да поставям граници между работата и всичко останало извън нея  е моя драма, която не е фокус на този текст. Когато работите от вкъщи и основна част от комуникацията е онлайн кореспонденция, то е добре тя да бъде адекватна - и като съдържание, и като скорост. И това би трябвало да е двустранно усилие.

Имейлите са създадени именно затова - бърз начин на комуникация. Все си мисля, че е хубаво да се използват по предназначение и репликата "Абе имам имейл, ама рядко го проверявам" е оксиморон, който винаги ме хвърля в ступор. Нещо като мобилен телефон, който да държиш вкъщи.

Та в този дух реших да се спра на някой основни казуси, с които се сблъсквам в т.нар. дигитален мой живот, независимо дали по работа или извън нея.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |