Установявам колко релаксиращо и зареждащо ми действа писането в блога – истинско удоволствие! Особено в дъждовни, сивкави дни като този, с разлигавени улици и облаци с цвят на мръсна вата…

Единственото лъскаво и слънчево нещо през прозореца са златните куполи на “Александър Невски”, фаровете на колите и …новата ми антикварна придобивка. Миниатюрна кръгла кутийка, прекрасно отразяваща светлината и почти магическа. Подариха ми я в неделя. Имам чувството, че ако я отворя и си пожелая нещо, то ще се сбъдне. Капакът е плетеница от три цвята метал, а неравните й ръбове ме навеждат на мисълта за ръчна изработка. Издраскана е от ползване и на места металът е потъмнял.

Не знам какво е съхранявала, но аз ще я държа празна, за да не й отнемам спомените с ново съдържание. Излишно е да споменавам с какъв кеф я измих, излъсках и снимах. Ще я поставя в печатарското ми антикварно чекмедже, което скоро ще ви покажа. Пълня кутийките му с дребни предмети от цял свят, авторски миниатюри, малки бурканчета, ръчно правени декорации. Чекмедже, пълно със спомени…

Все още не съм прибрала кутийката, радвам й се и съм я оставила до прозореца, за да предизвика с формата и цвета си слънцето да се покаже:-) Пожелайте ми успех!
Avatar
Author

Comments

 1. Avatar

  Успех!!!
  И на мен така ми действа блогът ти!
  Радвам се ,че хвърлих едно око преди да затворя PC-то.

 2. Avatar

  Успех!
  Харесвам антикварни предмети и с удоволствие ще разгледам пълното със спомени чекмедже:)
  Поздрави!

 3. Avatar

  Широка душа си ти…'ще я държа празна, за да не й отнемам спомените'.
  Наистина е много красива.

 4. Avatar

  Незнам какво е усещането от писане в блог, но четенето на твоят специално е иситнско неподправено удоволствие! Все едно седиш със стра приятел, на който си загубил дирите в годините и сега отпивате горещото си кафе и си спомняте спомените и си разказвате неразказаното…Моля, продължвай да си спомняш и разказваш:)

Write A Comment