Днес в Гастрол имам удоволствието да ви представя един изключително позитивен, точен и лъчезарен човек. Ще кажете, че пак изпадам във възторжени излияния за гостуващия. Няма и как да бъде по друг начин – наистина харесвам хората, които каня и освен с хубави думи и добро чувство, няма как по друг начин да ги презентирам:-)
Тони прави картички. И скрапбук страници. И снима. И умее да разказва. И да убеждава. И още куп други неща. Но по-важното е, че всичко прави с хъс, желание и любов. И успява да внуши това и у другите. Няма да ви обяснявам колко харесвам нещата, които твори, вие сами ще ги видите в публикацията и със сигурност ще се влюбите в тях! С малко количество елементи, премерен минимализъм, чудесна композиция, съчетание и красиви акценти успява да превърне парчетата хартия в емоция. Получава й се с абсолютна лекота!
Тя е и човекът, който ме запали за фото проекта “365 дни”, казвала съм й колко съм задължена за това. Подхожда към всичко с внимание, топлота, стил и страст. Зарежда и страниците на блога и читателите си със същото. Винаги е пълна с нови идеи и проекти.
Приятно ме изненада и материалът й за днешното гостуване. Бяхме се спряли на друга тема, която тя замени в последния момент за този чудесен и въодушевяващ текст, под който се подписвам с две ръце.
Тони, благодаря ти от сърце за участието, позитивизма и слънчевата енергия, която раздаваш!Тук можете да откриете творенията на ТониТворения и вдъхновения
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

КОЛКО Е ВАЖНО ДА … ИМАШ ХОБИ

Текст и фотографии: Тони

Много се развълнувах, когато получих поканата от Мария за гостуване в блога й. Рубриката “Гастрол” е една от любимите ми и винаги очаквам с нетърпение да разбера кой ще е поредният интересен гост. Когато научих, че това всъщност ще съм аз, наред с вълнението, ме обзе ентусиазъм. Започнах да се чудя каква да бъде темата на моето участие. Оказа се, че никак не е лесно да избера едно-единствено нещо измежду всичко онова, което ме вълнува.
Когато първоначалният ентусиазъм се поуталожи, си зададох простичък въпрос – какво всъщност обединява всичките ми страсти? И си отговорих, че най-важното не е това, че правя картички и скрапбук страници, нито че снимам всеки ден, нито разните проекти, с които се заемам, а всичко онова, което ги обединява – стремежът всеки ден да научавам нещо ново, да се развивам и израствам, да се променям и най-важното – да не пренебрегвам твореца в себе си, а напротив – да му предоставя пълна свобода и поле за изява. Така че реших да ви разкажа за това колко е важно да имаш хоби.
Признавам най-чистосърдечно, че когато срещна човек, който няма никакво, ама никакво хоби, следващата ми мисъл е, че за мой лош късмет, току що съм се запознала с един малко скучен човек. Обичам хората, които със страст откриват в живота си и в света около тях нещо, което истински ги вълнува и му посвещават време и внимание. Като че ли точно тези хора не са загърбили детското в себе си и живеят по-интересен, вълнуващ и пълноценен живот. Те съзнават, че всички ние сме творчески личности. Те търсят и откриват нови предизвикателства. Те се развиват и израстват. Те са по-усмихнати, забавни и интересни. Те са по-жизнени и изпълнени с енергия. За тях времето минава по различен начин, а съсредоточаването не е проблем – поне, когато се занимават с любимите неща. Те са способни на чудеса от храброст, за да намерят това, което им е нужно, и на чудеса от търпение, за да доведат някой проект до край. Някои от тях посвещават целия си живот на едно-единствено хоби, други откриват всеки месец нещо толкова интересно, че просто няма как да не опитат дали ще се справят и на това ново поприще.
Почти съм убедена, че от всички хора, които в момента четат, няма такива без никакво хоби. Но ако все пак наистина нямате такова, съвсем сериозно се замислете да си потърсите поне едно. А да откриете своето, всъщност никак не е трудно. Ако се запитате кое е онова, което бихте правили често, без умора, без заплащане – просто и само защото ви доставя удоволствие, ако обърнете внимание на кои страници в интернет се връщате непрекъснато, кои са любимите ви блогове, на кого се възхищавате, ако помислите за какво харчите парите си без много-много умуване и с щедра ръка, със сигурност ще откриете своето хоби.
И тогава – обещавам тържествено – животът ви ще стане по-цветен и забавен! Няма да имате никакво време да скучаете. Ще чакате с нетърпение да стане сутрин, за да опитате нова идея, а вечер ще си лягате с мисълта, че днес денят ви е бил интересен и вълнуващ. Няма и да си помислите, че да учиш е скучно и ще търсите книги, статии и учебници, в стремежа си да научите още нещо. Ще откриете нови приятели, нови хоризонти. Ще се забавлявате, ще експериментирате. Ще живеете с по-леко сърце и по-малко грижи. Успях ли да ви убедя? Искрено се надявам, че да!
И за да не ви отегчавам прекалено, приключвам с пожелания за мъдрост, усмивки и вдъхновение, които да съпътстват дните ви!

Avatar
Author

Comments

 1. Avatar

  Тони е моя любимка, когато стане дума за картички. Тя явно наистина има много дарби. Много хубав текст Тони. Благодаря Тони, благодаря Мария.

 2. Avatar

  Нямам думи – толкова е красиво! Като човек с две леви ръце, картичките направо ми изглеждат нереални. Браво за находката, Мария! Браво за таланта, Тони!

 3. Avatar

  Благодаря на Мария ,за възможността да прочета тези толкова истински и чистосърдечни думи на Тони.Благодаря и на Тони,за всичката красота ,която поднася на последователите си.Винаги съм се възхищавала ,на хората които имат уникалното умение да претворяват фантазията си в реалност.Благодаря ти Тони и за думичките…като перлена огърлица- всяка една перфектна и точно на мястото си!

 4. Avatar

  Тони, много хубаво си го казала! Мария, поздравления за гостенката ти!

  Картичките са прекрасни, много стилни и винаги имат някаква малка изненада за мен в детайла.

  Поздрави и на двете ви и приятни мигове с любимите занимания!

 5. Avatar

  Мария, благодаря че си поканила Тони да гостува в блога ти.
  Тони, с удоволствие чета всички твои публикации. Стилът ти много ми допада и няма твоя картичка, която не харесвам.

 6. Avatar

  Стилът на Тони ми е много, много любим. Харесвам всяка нейна картичка а тези които сте подбрали са едни от най-любимите ми. Благодаря за позитивното настроение и на двете ви 🙂

 7. Avatar

  Прекрасни са 🙂
  Мария, поздравления за избора !
  Денят ми стана по-цветен и красив !

 8. Avatar

  Много съм щастлива, че гостувам на Мария и ви благодаря за милите думи!

 9. Avatar

  Тони, твориш прекрасни неща! Благодаря, че ни зарази с това пролетно и цветно настроение.
  Мария, чудна гостенка си избрала за седмицата. Поздрави и за двете и ви желая слънчева, изпълнена с уникални творби и прояви нова, усмихната седмица

 10. Avatar

  Леле, без думи съм! Толкова красота на едно място отдавна не бях виждала! Имам чувството, че всяка картичка разказва история, че всеки детайл е на точното място по някаква определена причина.
  Мария, благодаря ти, че ме "запозна" с Тони. Срам, не срам, досега не бях попадала на уникалния й блог, но бързам да поправя грешката, ако ще й да не спя, но ще го прочета целия.

  Тони, приеми моите исрени поздравления за невероятно красивите неща, които правиш!

 11. Avatar

  Тони, знаеш колко много харесвам всичко написано и направено от теб. Продължавай да се развиваш и да зареждаш и нас с твоя позитивизъм и добро настроение!
  Никога не се бях замисляла за приятелите и познатите си по този начин. И сега, след като ме провокира с написаното, го направих 🙂 Оказа се, че е точно така!
  Мария, поздравления за прекрасния избор!

 12. Avatar

  Благодаря на всички вас за коментарите, вниманието и милите думи!
  На Тони благодаря за творенията и вдъхновенията!:-)
  За мен беше истинско удоволствие!

 13. Avatar
  Анонимен Reply

  i have begun to visit this cool site a few times now and i have to tell you that i find it quite good actually. keep the nice work up! =)

Write A Comment