Някои хора умеят да снимат. Независимо откога го правят, защо, как точно и при какви обстоятелства. Снимат ясно, категорично, достатъчно, искрено, красиво. Роси е един от тях. Кадрите й носят емоция и светлина. Има две очарователно прекрасни дъщери, с които заедно образуват група от брюнетка, блондинка и естествено червенокоса. Можете ли да си представите по-фотогенична комбинация от това!
Роси е изключително деликатна, ненатрапчива, фина и любезна и това много личи в снимките й. Има безпогрешен усет за стайлинг, цвят, светлина. Снимането я забавлява.
Още от нейната работа можете да видите във ФБ групата на Focus on U Photography и във Flickr страницата.
Роси, няма да ти пожелавам щастие, защото ти си го имаш, пожелавам ти да го запазиш дълго!
___________________________________________________________________________________
Текст и снимки: Росица Павлова
1. Снимката – Снимката, която аз правя трябва да е с очи. Искрено се възхищавам на красиви пейзажи и натюрморти, но красивата гледка пред мен би ме удовлетворила фотографски напълно…като фон. Обичам да снимам хора, толкова е вълнуващо! Хората не са статични обекти. Всеки  има своя индивидуалност, енергия, цвят, стил и усещане. Настроението не е постоянна величина, то е променливо. Фотографията не е само миг. Портретът е рисунка на човешката душа. Снимката е израз на наше настроение, на наше въодушевление или смирение, на наша емоция. Но не и миг, самотно увиснал във времето.Тя е време, уловено в духа на мига… 

2.Емоцията – неподправена.

3. Фотографията Влече, увлича, да не кажа завлича. Усмихва, рамкира, разпростира. Изисква.

4. Мястото – до прозореца.

5. Песента – Може да е 20-годишна, може да е съвременен хит. Обичам да ме вълнува, да ме кара да танцувам или да ми носи спомен. Kiss of life на Sade.Защото музиката е целувката на живота.

6. Ваканцията – Семейна – забавление за деца и възрастни. За двама – забавление само за възрастни. Пътешествие – за да задоволи временно неутолимата жажда за опознаване на нови места и култури, за да обостри сетивата и да оцвети мечтите.

7. Дрехата – Не бива да е голяма, безцелна и безцветна.Задължително да се носи в комбинация с душевен и телесен комфорт.

8.Филмът – “Властелинът на пръстените” категорично.Обожавам киното, това е неповторимо изкуство. Хората са щастливци,че могат да му се наслаждават.

9. Цветът – Топъл, земен.

10. Фразата – Хаха, странно ми стана как как ми хрумна така първосигнално – имаше един филм с Ал Пачино и Колин Фарел “Фермата” – “Всичко е тест.” За това как нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Много типично и по човешки.

11. Желанието на дневен ред – Чудесно е да желаеш нещо и това да ти стига. Но рядко хората си позволяваме лукса мечтите ни да си останат просто мечти.

За снимките – не ми се бе налагало да подбера няколко, беше ми трудно. Опасявах се да не залея блога с такива на моите най-любими модели – двете ми дъщери, но май не мога да избягам от това :)) Очарователни,намусени,мъдри,ухилени,това са те!

Обичам да си представям определени сцени, но децата, всеки знае, трудно е да ги режисираш! Но така те ухилват когато те дарят с чаровен поглед, разтапяща усмивка или друга неподправена емоция на точното място в точното време.

Такова удоволствие е да снимаш големи хора – красиви, комуникативни, интересни модели. Наистина прекрасни момичета и момчета са заставали пред обектива ми, надявам се и занапред да е така!

Comments

 1. Страхотно начало на седмицата! Роси ми е любимка откакто си взе 85-цата :)Половината й кадри съм си запазила в любими.Пожелавам й да е все такава!

 2. Една от моите любимки 🙂
  Успех Роси и бъди винаги така целеустремена!

  P.s прекрасен Блог! Успех и много положителни и слънчеви гости!

 3. Страхотни снимки с очи! С дух и свежест.

  Успешна нова седмица и на двете!

 4. Анонимен Reply

  Снимките са прекрасни, не само като техника, но и с историите които показват. Поздравления на фотографката. Уникални са.

Write A Comment