Книга за полово възпитание на най-малките. Това пише на втора страница на тази книжка, издадена през далечната 1983. Тогава съм била на 6, явно началото на моето “полово възпитание”. Като се абстрахираме от дървеното соц определение на тематиката, това е една от най-трогателните и значителни книги, които притежавам. Толкова мило написана, че откакто имам дете, всяко разгръщане на страниците й ме просълзява. Не защото съм  ревлива, а защото нещата са адски семпли и толкова ясни. Това е книга за любов, най-красивият любовен роман, история на живота на прост език. 36 страници с невероятно красиви илюстрации от авторката.  Всичко друго, сравнено с тази книга изглежда като ненужен напън.

Мартина я знае почти наизуст. Аз също…

Comments

 1. Същата книжка я имам и аз, и ми е страшно любима.
  Илюстрациите й са прелестни.

 2. Точно тази книжка давам за идеален пример да започне възпитанието на детето по темата! 83 съм била на три и предполагам от тогава я имам. Сега ще я дам на Дребосъчето. А освен на друго, учи и на естетика с прекрасните си илюстрации.

 3. От години не бях виждала тази книжка, благодаря ти, че ми я напомни! Направо се просълзих и аз! Много любима!

 4. Дори и не съм разбрал, че е издадена такава книга, макар че по онова време ми е била много необходима. Но книги у нас все още не се рекламират. Може би някои го смятат за срамно?…

 5. Благодаря ти, че ме подсети за тази книжка. И аз все още я имам – само трябва да я изровя от някой шкаф…И моята толкова съм я разглеждала, че страниците са й вече опърпани. Прекрасен спомен от детството!

 6. Ах, и аз я знам на изуст :), но скоро не се бях сещала за нея :)))Веднага отивам да разровя библиотеката.

 7. Хей, и аз я имам 🙂 мама ми я купи, когато разбра, че ще си имам братче 🙂

 8. Спомням си тази книга… толкова красива. Трябва да я потърся някъде из бабината библиотека!

 9. Спомням си тази книга… толкова красива. Трябва да я потърся някъде из бабината библиотека!

Write A Comment