Много обичам стегнати и организирани хора, които спазват уговорките  и обещанията си. Поканих Деси в Гастрол с невероятните й кадри от Мароко и на следващия ден вече имах файловете. Заедно решихме, че много текст е излишен – образите говорят сами и достатъчно.
 Деси е в Мароко със семейството си по работа за няколко години и запечатва местните гледки по неповторим и въздействащ начин, все едно си там, лично и сега. Тя снима прекрасно и портрети, и детайли, и ситуации, и емоции, но с тези кадри определено влезе във вихъра си, сигурно защото съчетават всичко това. Според мен където и да се намира, може да ви накара да пожелаете да сте там – незабавно и непременно.
Още от Деси тук: http://www.flickr.com/photos/44690076@N07/
__________________________________________________________________________________
МАРОКО НАКРАТКО/MOROCCO IN A NUTSHELL
Текст и фотографии: Десислава Пантева
Да си призная приех поканата на Мари за има няма 1 една минута, толкова да го харесвам този блог! И ето ме на – пред светлините на прожектора, представяйки една държава през моя обектив. Нещо,  което не си представях, че ще се случи, поне не толкова скоро. Реших, че няма да пиша, думите са излишни, предпочитам да покажа:
Мароко – страна на колорита, страна на контрасти, на много бедни и много богати, на арабски приказки, на синьото, онова наситеното синьо, на шарените подправки, на миризмата на топъл хляб, жасмин и  свежа мента. Усещате ли?
           

Comments

 1. Усетих, докоснах се, насладих се! Благодаря Ви, Деси, за прекрасните снимки!

 2. Уникални снимки!С много цветове-ярки!Наистина няма нужда от думи!

 3. Преди години бях омаяна от ароматите и цветовете на Мароко, едва ли има друго място, което да е събудило сетивата ми по този начин. Деси, благодаря ти, че ме връщаш там отново и отново! Много бих искала да видя през обектива ти и цветовете на Маракеш.
  Мария, благодаря и на теб!

 4. Страхотен разказ в снимки, браво и благодаря за споделеното!

 5. Благодаря ви отново за удоволствието да почуствам колорита и духа на страната! Почнах да изреждам кои кадри ме впечатляват най-силно и се саморедактирах след като описах повечето. Всеки един е призма, която пречупва локалната култура през очите на фотографа. Благодаря ти, Деси, че видя Мароко и го сподели с нас!

 6. Невероятни снимки!
  А усещането не може да се опише!
  Благодаря на Деси за споделеното удоволствие!
  И на Мария, която ни радва с тези приказни гастроли!
  Хубаво лято и за двете !

 7. Невероятни снимки!Невероятни цветове!
  Благодаря,че ми показахте това райско кътче!
  Поздрави и за двете.
  хубави почивни дни Ви желая!

Write A Comment