Тази стая имаше нужда от ремонт/подреждане/систематизиране/реорганизация. От вещи вътре не можеше да се влезе. Ентусиазирано планирах ремонт за 1 седмица. 1 седмица, честно? Разбрах, че няма начин да се случи, особено ако се прибираш в 8 вечерта. Е, случи се след месец, тогава обявихме стаята за полудовършена. Ентусиазмът винаги ме изстрелва в Космоса. След това ме приземяват добри хора.
Исках ремонтът да не отнеме прекалено много време, средства, нерви и дизайнерски умове.  Идеята беше за по-неутрални цветове, играчките са достатъчно шарени. Всичко да е достъпно за Мартина, що-годе подредено и свободно от мебели.  И да махнем РОЗОВОТО! 
По-долу са елементите, които променихме. Останаха: нова лампа. смяна на пердета и разни други дребни неща, които не заслужават внимание. Поне на този етап.
Тотално пребоядисване в бяло с латекс.
Кутии от вино в ролята на етажерки. Специално на тази стена, това е само началото, смятам да комбинирам много по вид, размер и цвят.
Флагчетата ги изплете моята мила майка, закачени са на канап и пирони.
Дръжките на шкафа боядисах с блажна боя, а розовите лайсни покрих с латекс и бяла дантела.
Висящите керамични фигурки са дотиженията на Мартина по Приложно в детската градина.

Количката е антикварна находка. Може би е оцеляла около 70 години невредима, Мартина успя да я счупи, предстои й лек ремонт. Касите, върху които е, също са в роля на етажерки. Също от вино (най-вероятно), домъкнах ги от Франция. Стабилно дезинфекцирани и лакирани са, нищо, че изглеждат вехти.
Етажерките от Икеа бяха червени. Във вихъра на ентусиазма реших да им правя декупаж с *О, боже!* амбалажна хартия. Е, не се получи, да не кажа, че беше пълно фиаско. Бял латекс и безцветен лак прикриха щетите. Не и срама.
Този кош/кошница открих на битака. Срещу 7 лв. Имах такъв като малка. Реших да го оставя в оригиналния му цвят. Само сапун, дезинфектант и лак. Отгоре са аксесоарите на Барби бандата, долу е бъкано с принцове и Уинкс.
Тези балони за реплики изиграха ролята на декорация на празна стена. Малко дебел картон, сива боя за дъска и фриволни надписчета. Могат да се трият, сменят, премахват. Закачени с пирони и канап за тавана.
Кошница от битака. За 3 лева, от истински пръчки. Отново сапун, дезинфектант и лак – перфектна!
Кутиите за вино.

От битака се снабдих и с истинска дървена люлка срещу 4 лв. При идеята да бъде закачена в стаята й, Мартина изпадна в екстаз. На достатъчно високо ниво, за да не може да я ползва, предназначена е за куклите.

Френските амбалажни каси събират идеално блокчета за рисуване, кутии, списания и какво ли още не.

От леглото само махнахме бебешките музикални играчки и стикерите. Решетката оставихме, всички се чувстваме по-сигурни с нея.

Дървеният кон, който подарихме за първия рожден ден на Мартина. Скоро ще бъде изрисуван.

 Е, няма строг ред, но поне е по-систематизирано. Да кажем.

Керамичният заек също е от битака. Срещу лев, пък и нов!

Няколко любими кадъра, закачени направо на стената. В размер 25/38, срещу 3.20 лв всяка.

Стара рамка за картина с боя за дъска.

 Ремонтът беше и повод да подредим гардероба.

Най-облагодетелстваните от ситуацията.

Сега има много повече място за игра, рисуване, танци, пеене и въртене в кръг. Мисията е изпълнена.
Добавете надпис

Author

Comments

 1. много е хубава тази стая 🙂
  на мен ми предстои ремонт на хола, който отлагам вече не знам от кога – да намина за консултация? 😀

 2. Станала е прекрасна!И аз не съм фен на розовото, сега е стилна стаичка за малка госпожица 🙂

 3. Стаята е станала страхотна, Мария!
  Много ми хареса 🙂

 4. Откога я чакам:)… Искрено се радвам, че сподели. Стаята е страхотна, стила е уникален и ми е любим. Комплименти, Мария! Весели детски игри в новата стая и на чаровната Мартина!

 5. Браво!! Страхотно сте се справили. Много ми хареса. И аз бих живяла в стаята, но нека Мартина й се радва 🙂

 6. Страхотна и чиста по детски! Много веселие и забавление в тази прекрасна стая! 🙂

 7. На човек му иде да живее у вас. ;))) 😛 Много ми хареса!

 8. "На достатъчно високо ниво, за да не може да я ползва, предназначена е за куклите."

  — Люлките са за люляне, а не за декорация… Това е все едно да си направищ басейн на двора, който да покриеш с решетки "за да не може да се плува в него"…?

  Аз или нямаше да слагам люлка… или щях да си я закача за люлеене… 🙂

 9. готино!
  една от нашите кошници е напълнена по същия начин – купчинка от детски сервизи 🙂

 10. Биташка работа! В стремежа си майката на горкото дете да изглежда оригинална е сложила клоунски си нос(пак от битака) и се е опитала да вкара естетическо мислене. Неуспешно.
  На това отвсякъде му се вика "С пръдня боя…"

  Когато човек ежедневно се прибира в "20ч", явно демонстрирайки работливвата си природа, може да покаже уважение към труда си (и към себе си най вече) като похарчи някой лев Извън битака. За какво работи човек, ако след това оригиналничи на нивото на горд клошар размахал новата си придобивка (от кварталната кофа за боклук).

  П.С. Мърлявщината освен навсякъде в стаята, цари и в "подредения" гардероб. Дрехи не се слагат така… освен може би НА БИТАКА.

 11. Онзи ден намерих напълно запазен стар кожен куфар до кофите, без петънце по тапицерията вътре. Десет минути се чудих дали да го взема, или това е твърде клошарско. Е, взех го. Ще стане прекрасна кутия за играчки под леглото.

  Истината е, че можем да живеем много добре от това, което другите изхвърлят.

  На Острова ми казват "skipping" или "garbage diving" (виж WikiPedia – http://en.wikipedia.org/wiki/Dumpster_diving). Често се възприема като протест срещу консуматорското общество.

 12. Определено има чар тази стая въпреки че касите (щайгите) ми изглеждат малко опасни! За люлеещото конче предлагам да се включи Мартина 🙂 Като гледам как се е справила с глината, мисля че няма да и се опре. Все пак това е нейната стая, а може и да се справи добре с декупажа за разлика от майка си :))))
  Аз като малка много исках училищна дъска у дома, затова пишех по една ламарина…редях куклите на пейката(за да гледат внимателно) и си пишех домашните на дъската. Много ми беше забавно!Преписването после отнемаше време, но нямаше драсканици и грешки 🙂 Това като предложение за празното място на стената под балоните. Поздравления за детската стая 🙂

 13. Много ми хареса стаята и я показвах на приятелки, когато попаднах на безумните коментари!
  Момичета, вие сте лишени от въображение и явно сте имали детство, затворено между четири стени, ограбено от липсата на внимание към детайлите, които правят един човек личност!
  Мартина, ще бъде дете с заредено с положителни емоции и спомени от своето детство!
  Свободна от задръжките,които ни налага олинклузив обществото като вас!
  Като не ви харесва, какво търсите тук, при креативните личности, бъдете си олинклузив туристи:))))

 14. Искам и аз да живея в тази момичешка стая !
  А безумните коментари, които направо ти се карат да си купиш мебели,а не да събираш, правиш, създаваш и т.н. !!!
  С какво правонякой ти казва как да живееш ?! Аман от разбирачи !

 15. Страхотно преобразуване на стаята от един стил в друг, но със запазване на уюта и момичешкото 🙂 Бих искала да се върна в детството ми и да имам такава стая… Страшно много харесвам винтидж стила и смятам да променя хола ми в точно такъв стил. Някак си ме връща в детството и ми дава чувство на моето местенце 🙂

 16. Имам същото конче…много бих искала да видя идеи за изрисуването му:)))

 17. Страшно готина стая, много хубава е. Аз сега си търся идеи,за да реставрирам един стар куфар,ама го глася за холна масичка. Махнах старата маса,сложих едни живописни дънери от дъб,истински,а с куфара ще имам и малко равна повърхност. Обожавам стари предмети и да им се вдъхва нов живот от прахта. Стаята е много свежа и уютна,създава много приятно усещане. Ще си открадна идеята за люлката.Представям си като бяхме мънички и се люлеехме със сестра ми на двора…

Write A Comment