Каква е фотографията, която харесваш? Какво трябва да има в една снимка, за да ти привлече погледа – не като фотограф, а като зрител?

Фотографията, когато те накара да почувстваш, когато те развълнува, пренесе те в друг свят – в нейния свят, тогава е успешна за мен. Ние се вълнуваме от нещата, с които по някакъв начин се идентифицираме. Ако открием нещичко от себе си в една фотография (същото е и с книгите, филмите и картините), тя ни вълнува.

Търсим нещо познато, нещо, което сме преживели или искаме да преживеем; начин, по който искаме да се чувстваме. И ако това го има в една фотография, я усещаме близка до нас.

Може да е фантазия. Да ни накара да създадем само история във въображението си; да ни зададе въпрос, без готов отговор да ни кара да искаме да разберем още и отговорът го няма, а трябва сами да го измислим.

Никак не е задължително да е технически перфектна, много по-важно за мен е настроението, което носи и начинът, по който ни кара да се чувстваме; асоциациите, които предизвиква в нас.
Когато този, който прави фотографията, е почувствал нещо, само тогава може да го предаде и на зрителя. Допринасят светлината, композицията, цветовете, но само допълват това, което ни е накарало да натиснем спусъка.