LAMARTINIA се появи на бял свят през февруари 2010 година.

Оттогава досега продължава да бъде място за семейни истории; диви думи; далечни и близки места; разкази в кадри; хора, с които сме на сходна честота.

Това не е блог с полезни съвети или 10 начина да бъдем креативни. И няма амбиция да учи, показва или да дава инструкции.

Силата на споделянето е велика, а нечии истории може да са нашите собствени. Затова е важно да си ги разказваме.

Приятно пребиваване тук.

1

За мен

ТЪРСИТЕ НЕЩО КОНКРЕТНО?

Ново в блога

Червеното е всъщност красиво

Малко преди Коледа от издателство "Дакелче" ми писаха с желание да ни изпратят новото си заглавие "Червеното е всъщност красиво" на илюстраторката Лучия Замоло.

Udawalawe: маймуни без опашки, глемпинг, слони и едно наполовина проспано сафари

Първо сафари за децата и първи глемпинг - онези места, които уж са къмпинг, но всъщност не са.
Мирослава Илиева

Храна за размисъл: Мирослава

В тежките семейни периоди храната ми е била утеха. Това обаче го знам днес, тогава въобще не съм го отчитала като явление. Дълго време бях в режим на емоционално хранене.

Идеи как да бъдем уникални, смирени, добри, модерни градски хора

През изминалата година на много от нас се наложи да излязат от зоната си на комфорт, да пречупят през чужда призма собствените си опорни точки и да се обърнат към себе си.

Уличните поети на Колумбия

Едно от забележителните неща в Колумбия са експлозиите от цветове, образи и сюжети по улиците на градовете - графити творбите.

Храна за размисъл: Яна

Като цяло винаги са се отнасяли към мен като към пълничкото дете. Това, което си изяжда всичко. И хем бях пълничката, хем ми е сипваше допълнително.

Номинации 2020

Съжалявам, че нямам категория за веган предложение и нещо с квас, но семейно сме големи любители на дюнерите.

Възможната невъзможна немска ваканция

По идея на Туристическия борд на Германия направихме примерен семеен летен маршрут според интересите и вкусовете на всеки от нас. Сглобихме го по райони, за да е достъпен и по-икономичен, няма как да обиколим цялата страна наведнъж. Децата пък нарисуваха картата, за да е съвсем като истинско. 
©Даниела Ламбова

Храна за размисъл: Дани

Израснах с идеята, че съм закръглена и, уви, няма как да бъда слаба. Сега като си гледам стари снимки, не съм била чак пълна, но това показва колко силно ни влияят стереотипите и етикетите.

Село Лехчево не се слави като меката на пинтерестките сукуленти, но именно на тамошния пазар съм си купувала страхотни екземпляри, които не само че са супер издръжливи и здрави като растения, а и цъфтят! Името на този кактус доскоро не знаех, оказа се Стапелия.  Жената, от която го купих, спомена, че цъфти, но тогава си казах […]

Третото превъплъщение в Приказки за смели момичета е в една от любимите ни героини – Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче или просто Пипи. Наскоро я препрочетохме и отново много се смяхме, май никога няма да ни омръзне. Не искахме да имитираме Пипи или да я претворяваме дословно, а само да напомним за енергията […]

СЕДМИЧЕН LAMARTINIA БЮЛЕТИН

Бюлетинът пристига през неделя директно в пощата ви.

Mалко бележки на автора + актуални, интригуващи, полезни, забавни, любопитни линкове на най-разнообразни теми.

Можете да се отпишете по всяко време. Не съдържа реклами и спам.

© COPYRIGHT LAMARTINIA 2010 -2020

ALL RIGHTS RESERVED – Всички изображения и текстове, освен изрично упоменатите с източник, са собственост на LAMARTINIA.

Ползването им без позволение е абсолютно забранено и подлежи на законови санкции.

www.lamartinia.com