Със сигурност помните Никола и неговия немски обяд – млад и талантлив човек, който приготвя храна с такова желание и старание, че ти е кеф да го наблюдаваш и да опитваш, разбира се.

Този път повод за срещата беше новото му начинание – мобилен ресторант Pop-up cooking by Nikola, един популярен от няколко години формат, който в пандемичната обстановка се оказва съвсем удачен.

Организатор и домакин беше Лучана Luchana`s Life, посрещна ни в Горна Баня миналия слънчев януарски петък, който предразполагаше към разточителен обяд и дълги разговори. Поканени бяха още Мария от Fresh Cuts of Life и Мила Mila Buchelli , компанията стана много приятна и непринудена. На мен лично тази среща ми върна усещането за нормална комуникация, без конкретна нужда, бързане и спешност, просто за удоволствие. Връзката с такива лесни за докосване и опитване неща като храната изчистват голяма част от цялата натрупана тревожност и неспокойство, почти като психотерапевтичен сеанс действат. Присъстваха и кучето Джак и котка, съвсем успокояващо.