=> Впечатления след месец: децата с удоволствие ги приемат всеки ден, вкусовете са приятни, някои от тях вече любими. Дори ако забравя, има: „Мамо, а витамините кога?“, с тупкане на пръсти по масата. Стана им ежедневен навик, а и изненадата какво животно ще им се падне е ключова. Най-хубавото е, че засега вирусите ни подминават, а животинският парад продължава с пълна сила. В групата продукти са интересни и Имунобустерът, както и Витамин D3, който е ключов за растежа на костите и през мрачните студени месеци се набавя трудно по естествен начин. Определено витамините на Natures plus станаха неотменна част от обичайните ритуали, дори кучето Ерик прояви интерес и небрежно изяде няколко таблетки Витамин C. Парад на животните, нали… 🙂

Една от неизменните родителски есенно-зимни дилеми с елемент на анализ и безкрайно ровене из родителски форуми и гугъл, гласи горе-долу следното: Какво да даваме на децата? Да даваме ли изобщо нещо? Това витамини ли да са, или билки/чайове/мед/друго? Ако са витамини, какви точно да бъдат? Хранят ли се децата достатъчно рационално и разнообразно? Имат ли нужда от допълнителни хранителни добавки и от какви точно?

Вероятно и вие като мен сте минали през почти всички теории, течения, движения и моди по темата „детски имунитет“. Някои категорично съм отхвърляла, за други съм си казвала „Защо пък не?“, трети съм прилагала у дома с убеденост или поне надежда, че помагат. И тъй като всяко дете се развива индивидуално, има различни вкусове и предпочитания, както и нужди, тези неща при нас са били на принципа проба-грешка. Не сме попадали на педиатър, на когото да имаме безрезервно и пълно доверие, а и се стараем да не залитаме в прекалени фиксации, така че събираме информация и отзиви и действаме по усет и интуиция. Не сме медицински лица, но все пак това са нашите собствени деца и именно ние ги познаваме най-добре.

През годините сме опитвали доста неща (освен балансираното хранене, спорт, движение и въздух, разбира се): витамини от различни марки, рибено масло, мед, клеева тинктура, прополис, профилактични добавки, чайове, отвари, бабини рецепти, народна медицина, вече не помня всичко. Старали сме се да е съобразено с детето и да има положителни отзиви, за съжаление не всичко при всеки действа идентично – ако на някой е помогнало, далеч не е сигурно, че и във вашия случай ще има ефект.

Тази година обаче лятото ни свърши късно, улисани в задачи и работа, а и малко поуморени от the next big thing в укрепването на детския имунитет, не бяхме давали абсолютно нищо, освен по лъжичка мед от време на време. Затова предложението да тестваме витамините за деца на Natures Plus се оказа подходящо, и въпреки че декември е малко късно да се започнес този тип добавки, решихме да пробваме – дали наистина действат, как се приемат от децата, възможно ли е да им създадем навик, който да спазват ежеднвено сами. Днес разказваме за продуктите, които избрахме, а след месец ще добавим информация какъв е резултатът.

Бранд: Natures Plus – американска марка витамини и хранителни добавки, собственост на Natural Organics, Inc.  Компания с над 45 години опит и история. Пионер и лидер в областта.

Сертификати: За да не ги изреждам, подробен списък на сертификатите и лицензите можете да видите тук и тук

Продукти: Брандът има няколко търговски линии – за деца, възрастни, билкови продукти, протеинови шейкове, продукти за конкретни проблеми.

Състав: Не бих дала на децата си нещо, което не е ясно описано и обяснено, затова старателно се запознах с продуктите преди да приема предложението за тест. Представителите на марката твърдят, че всички продукти са с натурален състав и не съдържат: глутен, аспартам, алергени, изкуствени оцветители и консерванти. Преди време сме поръчвали от същата марка и сходни от Щатите, вече се предлагат и тук.

 

Идея: идеята все пак не е добавките да заместят всичко полезно и докато детето се храни само с хляб, пица, паста, пържени и пакетирани храни, тези витамини като с вълшебна пръчка да компенсират празните калории и кухите продукти. Витамините са допълващи през месеците, в които няма толкова пресни храни, слънцето е малко, времето навън ограничено, а начинът на живот е по-мързелив. На мнение съм, че ако детето се храни разнообразно и разумно, ако няма специфични проблеми и недостиг, ако се движи достатъчно и е през повечето време навън, в топлите месеци от годината нужда от добавки няма, но това всеки решава сам за себе си и своето семейството.

Продукти: избрахме Animal Parade GOLD и Animal Parade Витамин С. Първият продукт освен витамини и минерали, съдържа и три вида пробиотици, което отменя допълнителния прием на такива; лутеин (ценен за зрението при честата употреба на електронни устройства) и основни мастни киселини. Новото при Витамин С са цитрусовите биофлавоноиди и формата – лесни за прием хрускащи се таблетки във формата на животни ( при двата продукта). Спряхме се на тях като най-универсални, но в каталога на марката се предлагат и други продукти с конкретен фокус.

Количество: в тези, които тестваме Animal Parade GOLD (един от бестселърите на марката) таблетките са 60 на брой, в Animal Parade Витамин C  са 90 – достатъчно съответно за 2 и 3 месеца.

Опаковка и презентация: опаковката за този тип продукти е важна, за да съхранява добре и да е лесна за употреба. В случая е стандартна, с херметическо запечатване, атрактивен шарен вид (детските) и описание на основните параметри. Съдържанието и произходът са подробно указани на български с четлив е подреден етикет, което определено е плюс.

За вас може би не е важно добавките да са във форма на сърчице, звездичка или вълшебен пръстен, но за децата тези неща са важни и определено помагат за привличане на внимание и изграждане на навици. Е, тук проблемът е решен, защото витамините са под формата на животинки, с различен вкус, цвят и аромат, което прави приемът им просто песен. Дори има борба кой ще раздаде и избере, подсещат ме, ако случайно забравя. Най-харесван вкус е този на портокалов сок, най-малко харесват гроздето, но в опаковката мултивитамини  вкусовете са три, така че децата имат избор. Всичко се схрусква без възражение.

 

Резултатите: дали ги приемат редовно и с желание, как им се отразяват, има ли сблъсъци с вируси – ще споделим след месец.

Откъде може да се сдобиете с тях: От сайта на ксклузивния дистрибутор за България Naturesplus.bg Сайтът е добре направен, лесен за навигиране, с подробни описания и подредено меню. Можете да зададете въпрос, да получите съвет или да проведете консултация, както и да закупите директно продуктите (с безплатна доставка и бонус детска книжка).

*Публикацията е в партньорство с Natures Plus България.

 

 

1 Коментар

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Преди месец популярната блогърка Мария Илиева от LaMartinia започна да дава на децата си витамините от серията Animal Parade. Прочетете цялата история и впечатленията им тук: Парад на животните с Natures Plus […]

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *