По време на първото ми посещение в Париж с приятелки (през далечните ми тийнейджърски години:-)) най-важните набелязани задачи бяха: да си купя френско бельо и да видя Евродисни. Тийнейджърска му работа:-) Бельото беше комплект в тъмно синьо и бяла дантела и много се гордеех с него, а в Евродисни плющя целодневен дъжд, който не успя да ни откаже от километричните опашки и обикалянето докато парка затвори.

После имаше няколко френски лета, една Нова година, когато имах чувството, че разцелувах цял Париж по улиците (по бузите де). Голямо празнуване и целуване беше, голямо нещо! Определено не ми е най-любимия град, но пък втори като него няма. Париж си е Париж, с всичките му недостатъци и достойнства. Няма да се впускам в разкази, много е писано, в рубриката ми „Гастрол“ вече имаше гост с тема за Париж, а в Street stylе a la french разказах са уличната мода и стил. За да не ви досадя сега, отделила съм още 3 публикации за по-нататък- кулинарна, френската игра петанка (petanque) и Монмартр.

Та тази година решихме да отбележим с Любимия 3 години от първата ни среща, паметния 1-ви юни. Както подобава, без да оригиналничим, в класически романтичен град. Вече не ми е интересно да пазарувам, предпочитам да снимам. Отпразнувахме го, поляхме го, за няколко дни минахме от 10 градуса, на 30, но оцеляхме. Искам специално да благодаря на половинката, че въпреки настинката първите дни, се държа геройски и почти не му пролича!;-) Е, на връщане преди полета си изкълчих глезена, на летището за малко да си загубя чантата в едно кафене, а в самолета си забравих половината аксесоари под седалката, но това са бели кахъри. Париж версия 2010 беше чуден! А следващото посещение на Евродисни със сигурност ще бъде в комплект от трима:-)


0 Коментари/by
0 Коментари
 1. Avatar
  пепеляшка says:

  С нетърпение ще чакам и следващите ти постове ….удоволствие беше за мен! И на мен Париж не ми е чак любим град, но обожавам Дисниленд- така съм се забавлявала и станах за ден отново малко момиченце, бих отишла на момента отново……

  Отговор
 2. Avatar
  Dani says:

  Марти,
  страхотно място сте си избрали за повода 🙂
  А Париж така го запомнох с много мушката !
  Прекрасни снимки !
  Благодаря и поздрави!

  Отговор
 3. Avatar
  BIMBO says:

  Снимките ти ме оставиха почти без дъх….страхотен е Париж през твоите очи!
  Не съм била във Франция все още,но планът ми е да мина първо през Бретан, после Прованс и Париж ей тъй – между другото… но пък плановете се правят, за да бъдат променяни според зависи:)
  Благодаря ти!

  Отговор
 4. Avatar
  di_ani says:

  Париж е Париж!
  Прекрасни снимки и
  още много прекрасни години заедно!
  Благодаря, поздрави, Диана

  Отговор
 5. Avatar
  Lulu says:

  Ех този Париж! Аз бельо от там не си купих и до Дисни не отидах, но това е гардът, който толкова много ми легна на сърце, че още го сънувам:) Чудесни снимки и страхотен постинг!

  Отговор
 6. Avatar
  LaMartinia says:

  Бимбо, цяла Франция е приятна за обикаляне – и Ривиерата, и Североизточна, и Централна, само да има човек време, възможност и желание!Париж не е за пропускане, въпреки че определено не е моят град. Пожелавам ти го скоро, може и без план 😉
  Дани, благодаря ти, наистина там цветята по улиците и прозорците са много и красиви!Поздрави!
  Мария, нали? С кеф ще го посетя за втори път с Мартина, тя ще се забавлява много:-)
  Риа, радвам се:-)
  Диана, благодаря за милите думи и пожеланието!
  Лулу, благодаря 🙂 Е, имаш значи задачи за следващо посещение:-)

  Отговор

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *