При споменаването на думата „боулинг“ в съзнанието ми автоматично изникват образи от 50- те: сладникави pin-up girls, разкроени рокли със силует на пясъчен часовник, величествените модели на Буик и Кадилак, лятно кино с пуканки, Ричи Валенс и Елвис Пресли , Пепси кола инвазията, заоблените хладилници с външна дръжка, образите на Мерилин Монро, Грейс Кели, Елизабет Тейлър и Марлон Брандо, на Марчело Мастрояни и Бриджит Бардо. Вълнуваща епоха с ярки герои, стремеж към блясък и лукс, продължаващи политически борби, избухващи по света революции и задкулисни конфликти, началото на поп-арта.

Източник фотография: http://todaysinspiration.blogspot.com

Източник фотография:http://www.rainfall.com


Та, като се абстрахираме от моето развинтено въображение, в тази публикация иде реч не за 50-те, а за боулинга. Тукашните боулинг-клубове са далеч от добрите западни примери, но за някой неделен следобед или петък след работа, са напълно подходящи. Забележки: недостатъчно любезен персонал, неадекватна донякъде музика (въпреки наличието на ди-джей!), липсваща атмосфера и цялостна концепция, често развалящи се механизми и безумно разкъсани обувки.
Поглеждайки откъм хубавата страна, забавно занимание за час-два , с компания или по двойки, раздвижване на дясна ръка и удоволствие от победата (евентуално:-)) Боулингът е едно от нещата, за които се сещам рядко и всеки път си казвам „Сега вече ще идвам по-често“. И така до след няколко месеца или следващата година:-)) В боулинг „кариерата“ си имам една грандиозна победа на тийм-билдинг, сериозен успех поради наличието на 7-8 силно конкурентни отбора и … поредица от безславни загуби. За тях виновни са кривите писти и дефектните топки! Естествено ;-)))Въпреки наличието на диско топка, диско танцьори липсваха…


Една истинска находка – боулинг от началото на 20-ти век. Предполагам, че на тях не са им били виновни пистите и топките, а … роклите!


Girls Bowling, originally uploaded by George Eastman House.

0 Коментари
 1. Avatar
  Диди Б says:

  Боулинг в петък вечер с приятели!Колко добре звучи…
  Харесва ми ретро-оттенъка.
  Фотосите са ти много хубави-усеща се атмосферата.
  Приятни почивни дни!:)

  Отговор
 2. Avatar
  Dani says:

  Уловила си много добре атмосферата, а и музиката е в унисон!!
  Поздрави и усмихнати слънчеви дни в компанията на тази прекрасна музика!!

  Отговор
 3. Avatar
  Lulu says:

  Много харесвам ретро привкуса:) Аз съм особено пристрастна към периода от началото на 20 век до към 60-те. Има някаква особена атмосфера на лека фриволност, финна нотка на разкрепостяване, без цинизма, пошлостта и разголеността, характерни за съвременната култура (леле колко двойни букви ми се събраха в последното изречение)
  Боулинговите снимки също са много приятни. Пресъздават много добре атмосверата по такива места!

  Отговор

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *