Понякога Вселената така завихря обстоятелствата, че човек се чуди как всичко се нарежда като магически пъзел.

Получихме Нирмала месец преди семейната ваканция, и въпреки че разказва за друг остров (Бали), много от нещата, които предстоеше да видим, съвпадаха напълно – океан, палми, кокосови орехи, слонове, маймуни, оризища. Четохме първите глави нетърпеливи хем за историята, хем за наближаващото приключение, нещо като виртуална предварителна реалност.

Книгата е с автор Бианка Иванова, а илюстрациите са на Рада Войводова – невероятна хармония между нежното повествование и разкошните, подобни на пастелни видения, рисунки. „Тук все едно са нарисували кака!“ – отбеляза Матеа и наистина приликата с Мартина е поразителна.

Историята разказва за запознанството, приятелството и приключенията на Нирмала, местно балинезийско момиче и Тревър, дете на английски заселници. Намесено е и куче, и местни герои, и екзотични животни, има перипетии, страхове, раздели, обрати и опасности, както и щастливи развръзки, много смях и незабравими емоции. Няма да преразказвам, за да можете да се насладите на книгата заедно с децата.

Поредно попадение на Издателство Рибка, които неотменно следват избраната линия за стойностна, интересна и смислена детска литература.

*Публикацията е в партньорство с Издателство Рибка.

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *