Love Style Love

Харесвам тази жена от няколко години. Следя блога ѝ съвсем стриктно и веднага щом разбрах, че книгата  е в предварителна продажба, я поръчах.

Като оставим настрана тенденцията в последно време всеки да издава книги за щяло и нещяло, в случая беше логичен ход за този така фино и премерено списван сайт. Книгата очаквано не е поучителна, назидателна, самовъзхваляваща или егоцентрична. По принцип избягвам подобен тип четива, както и терапевтични наръчници от сорта на Как да бъдем: французойки/елегантни/готвачи/гурмани/психолози/астролози/щастливи, т.н. Модни блогове в чистия им вид (тип OOTD) отдавна не следя – нито ми е интересно, нито важно кой какво си купил и защо е решил да облече. Допадат ми лични истории, улични кадри, хора с навиците им и причините да са такива каквито са. Garance Dore съчетава умело всички тези неща и по-скоро говори за навици, детайли и гледни точки, отколкото за мода.

Love Style Love

Love Style Life е приятна на допир, за разлистване, и разбира се, за четене. Лишена от префърцунени залитания, със страхотен дизайн и качество на хартията, великолепни фотографии, елегантно забавен текст. Харесвам у Гаранс умението да говори за себе си без да се величае, самоизтъква или самобичува, намира перфектен естествен баланс. С финото си чувство за хумор и самоирония превръща всяка тема в разбираема – лежерна, в същото време наситена и човешки достъпна. Лични спомени, семейни истории, професионални неволи, успехи, кратки интервюта с жени-институции, хумористични анализи, практични насоки от личен опит – простички неща, които изведени в непретенциозен текст, говорят много. Дори изводите и поуките не дразнят, фино завоалирани са в шеги. Няма патос, претенция, прикрити комплекси, парадиране, горделивост – нещата, които обикновено карат лампата ми да светне и ме отказват да следя някого. Откровеност до здравословната граница и мила непохватност, използвана в точната доза. Женственост, която не е куха и престорена, а витална Joie de vivre в приемливо еманципиран дамски вариант.

Няма да цитирам пасажи, защото всяка страница заслужава, най-общото послание е да приемаме себе си и света с разбиране, хумор и толерантност. Да споделяме, да се наслаждаваме, да преценяваме адекватно къде стоим „and to enjoy the ride, that`s what life is all about.“ Май да.

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *