В снежна декемврийска седмица с един куп ограничения и несигурности може би ни се струва, че всичко е с главата надолу и светът е към свършване, но като че ли не осъзнаваме с какви удобства разполагаме.

Можем да поръчваме продукти от другия край на света до вратата си, имаме прилично оборудвани домове, всякакви източници на информация, както и лесни варианти да изчезнем за час-два от реалността, за да запазим разсъдъка и духа си.

Какво по-удобно средство за това от книгите, вече и в качествен аудио формат, за да можем да ги слушаме докато готвим, разхождаме кучето или обикаляме по задачи. Затова със Storytel решихме да припомним колко малко е нужно, за да се пренесем в друга епоха, различна географска локация и извън добре познатото ни. Едно от най-изтърканите клишета за „забързаното ежедневие“ всъщност е напът да бъде бракувано, заради всичко, което се случва напоследък. Постепенно осъзнаваме, че най-важното е да сме свързани, независимо с какво е запълнен денят ни и на каква скорост протича той. А какъв по-велик начин за това от историите!

Storytel се доказа като чудесна, добре поддържана платформа за аудио книги, която за кратко време събра верни почитатели и слушатели, сред които сме и ние. Много харесвам удобното меню, интуитивната подредба, прецизния подбор на актьорски гласове и безупречното качество на записите. Страхотна е опцията за икономичен семеен абонамент – 2 профила с достъп от 4 устройства едновременно (2 с достъп до целия каталог и 2 с достъп само до детската категория).

От екипа ми разказаха, че за всяко ново заглавие се обсъждане кой глас би пресъздал най-добре атмосферата и сюжета. Правят се аудио проби и тестове, а директорът на продукцията следи дали процесът протича според плановете.

За да се гмурнем в обстановката, освен чрез глас и звук, решихме да пресъздадем 4 избрани от нас произведения. Без специални костюми и реквизит, само с неща, с които разполагаме у дома, грим и обикновени аксесоари. Дали ни се получи, вижте сами. Забавлявахме се страшно много и чак не ни се искаше да излизаме от образ, но то и с тази онлайн реалност, не се и налага, мога спокойно да си готвя или работя като Лудия Шапкар, да кажем.