„Пчелите“ предизвика силно любопитство у дома още с огромния куриерски плик и грижливата опаковка. „Ама това книжка ли е? Толкова голяма?!“ Наистина впечатляващ формат с твърди корици, който е така изпипан в детайли и изпълнение, че достойно може да заеме челните редици в детската библиотека.

Илюстрациите – вижда се още от кориците – пре-въз-ход-ни! С толкова много елементи,  герои и детайли, че можеш с часове да ги разглеждаш, дори без да си прочел текста. За по-малките деца е важно илюстративната част да е подробна, за да задържи вниманието им докато четете, иначе все ще искат да минавате на следващата страница. Красиви, ярки, забавни, познавателни, запомнящи се, чисто удоволствие е да ги разлистваш.

Историята – държа да уточня, че текстът е на места енциклопедичен, доста сложен за деца под 7, и има нужда от разяснения. Но пък аз винаги приветствам говоренето и с най-малките на нормален език, така че това е плюс. Много подробна и увлекателна история за произхода, природата и развитието на пчелите и пчеларството, повечето от фактите не ги знаех и аз и ми бяха наистина любопитни. Преплитат се история, биология, география, изкуство, антропология, с фокус върху пчелите и значението им за всички нас. За деца над 7 е прекрасно четиво, от което ще научат много важни неща по лесен и неусетен начин.

Оформлението – и преди съм споменавала, че аз и Мартина обожаваме мириса на нови книги. Е, не само ги миришем, а и четем 🙂 Великолепно оформление и дизайн, хартия, печат, шрифтове, цветове  – без забележки.

Цената – 36 лв. за 72 страници луксозен печат и хартия са напълно разумни.

„Пчелите“ е първа стъпка на съвсем новото прохождащо издателство „Дакелче“, което веднага дава заявка за качествени, красиви и смислени детски книги. Очаквам с нетърпение и следващия им избор, пазарът у нас има нужда.

*“Пчелите“ ни беше предоставена от Издателство Дакелче. Ревюто изразява личното ми мнение за продукта.

 

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *