Мара и Мартина - морско приключение
   Ето я най-сетне и първата „книжка“. В кавички, защото реално не е книжка, а събрани снимки за семейния албум. Но тъй като ще бъде принтирана в този формат, нека я наречем така.
  Заснемането беше изключително забавно, най-важният въпрос винаги беше „Къде е Мара?“. Всички жертвоготовно се включваха в нейното обгрижване –  предпазването от вода, кал и мокър пясък, до предлагането на бира, коктейли, риба и сладолед. Винаги събирахме куп минувачи: „Егати куклата, егати чудото, кво толкова й снимате“, накрая имах чувството, че имаме още едно дете с нас:-)
   Моля всички графични дизайнери и сходни да не умират от смях над оформлението, за пръв път ми е, а и не съм особено талантлива и схватлива в тази област, оказа се. Исках да е семпла, изчистена, без привнесени елементи и крещящи детайли, просто снимки и малко думи. Текстът и дизайнът ще претърпят леки промени преди да я дам за печат, но няма да е нищо значително.
Най-важното е, че на 29 ноември един малък човек ще има своята документирана морска история и, надявам се, ще бъде зарадван и щастлив.
  Предварителен план, сюжет и ред нямаше, но то може ли и да има с една кукла и дете на 4. Липса на фокус на места, пропуски и неточности, неравни рамки и резнати елементи – следващата ше е по-изпипана.
В книжката съм описала подробно, но и тук да спомена: специални благодарности на Ели от 100 овце за куклата Мара (ВЕ-ЛИ-КО-ЛЕП-НА!), на Ивето от Damayanti and Lanski Studio за насоките по напасването на страниците за печат (много съм зле с техническата част, хихи), на Тито и Руби за съдействието (love), на Darla Home, L is for Lina и Little Birdie за аксесоарите за коса (вечни фенове сме ви!).

*Вдъхновение: проекта на Stephanie Rausser Photography *Kiki and Koko in Paris* 

Книжката:
0 Коментари
 1. Avatar
  Silviya Dimitrova says:

  … ТРОГАТЕЛНА е. Книжката. Идеята. Реализацията. Много вдъхновяваща и емоционана Мартина, много чудна Мара, вие – прекрасни родители… А аз също имам рожден ден на 29 ноември, за жалост не ставам на 4 ;), но бих се радвала на същия подарък… Ще ми подарите ли една книжка с истрия, емоция и снимки, които … казват повече от думи… 🙂 Шегувам се, разбира се. Прото приемете моите искрени адмирации към заниманията, интересите и способностите ви. Също, и благодарност, че ги споделяте.

  Отговор
 2. Avatar
  Damayanti says:

  Мария, вече се изчерпах от към комплименти за твоята личност, но толкова ми харесва книжката, идеята, реализацията! Както казват руснаците:
  Мастер на все руки! :)))
  БРАВО!

  Отговор
 3. Avatar
  traiana says:

  Книжката е станала прекрасна! А щом Ивето е давала съвети, няма как:) Тя е нашата любима, любима фотографка!

  Отговор
 4. Avatar
  Snejana Mihailova says:

  Книжката е великолепна,правиш всичко с много стил и се е получило изключително красиво.Явно сте имали чудно лято.Дано скоро направиш и есенните приключения на Мара и Мартина.

  Отговор
 5. Avatar
  Toni says:

  Толкова хубаво! Красив албум, прекрасни снимки, но най-важното – спомени, които наистина ще останат незабравими. Някой ден Мартина ще ти е благодарна за това съкровище от детството й.

  Отговор
 6. Avatar
  VioletCloudlet says:

  Изключително занимателно поднесена лятна ваканция на една принцеса и нейната дружка… Интересно е и за нас като читатели ( и почитатели ;), но за Мара и Мартина това е скъп спомен.

  Отговор
 7. Avatar
  Daeneris says:

  Прекрасна идея и реализация,Мария! Върна ме в детството с усещането за онзи безкраен миг на лято и море. Чудесен спомен за Мартина!

  Отговор
 8. Avatar
  Elia says:

  И тук да си кажа … книгата е станала приказна, зареждаща и вдъхновяваща, страхотна си! Тайно им за виждам на куклите и децата около вас – винаги им е интересно и са много обгрижени :-))

  Отговор
 9. Avatar
  Antoaneta says:

  Прекрасно е станало! Снимките са прекрасни, за детето да не говорим! Много стилно изпълнение! Направо си казвам, ще открадна идеята за следващата фотокнига на дъщеря ми.

  Отговор
 10. Avatar
  LaMartinia says:

  Благодаря на всички!!!
  Тряна, и на нас ни е любима:-) Ивето помогна с техническите параметри и шрифта, самите снимки и обработката са мои:-)
  Снежана, имам вече материал за втората книжка, надявам се скоро да имам възможност да започна и с него:-)

  Ох, много ви благодаря на всички отново! На нас ни е мила книжката, защото е първата и защото запечатва собствените ни спомени, но когато и другите разбират смисъла и значението на нещо подобно, е далеч по-вълнуващо:-)

  Отговор
 11. Avatar
  Стефка says:

  Страхотно е, че си запазила детето в себе си и сега, когато си родител. Забавата, емоцията, настроението, с което е създадена и излъчва тази книжка са безценно съкровище за твоята малка дъщеричка, защото изживяната заедно радост, усмивка, та дори и някой друг фасон с малките палавници им дава толкова много обич и топлина в сърцата, че нищо друго няма значение. Усмивки.

  Отговор
 12. Avatar
  Mira says:

  Страхотна история, страхотна книжка, страхотни снимки, страхотни Мара и Мартина! 🙂
  Запечатани спочени от едно прекрасно лято! Поздравления за чудесната идея и изпълнението й 🙂
  Хубава неделя!

  Отговор
 13. Avatar
  marfichka says:

  Толкова хубава лятна история за приятелството 🙂 И когато Мартина порасне ще си спомня с умиление за детските летни дни с мара 🙂 ♡ ☼

  Отговор
 14. Avatar
  Rossitca says:

  Браво Мария, страхотни сте – и куклата и детето, и майката, явно и бащата! Много мили спомени!

  Отговор
 15. Avatar
  Елена says:

  Прекрасни снимки, страхотна история и изобщо – чуден подарък се е получил. Моделките са толкова красиви и лъчезарни 🙂 Отличен за оформлението и иазпълнението:)

  Отговор
 16. Avatar
  darostinta says:

  Просто си нечовек :)Откъде черпиш идеи и енергия не знам за всичките неща, които правиш и създаваш 🙂 Браво! А Мартина както казах и преди има много умен поглед, а това не е често срещано уви 🙂

  Отговор
 17. Avatar
  Savina Hristova says:

  Винаги, когато прекрача прага на твоя/вашия блог, и ми става топло и уютно. Мария, и идеята, и реализацията на "книжката" на трите М, защото за мен вие сте три – главните действащи лица Мартина и куклата Мара и мама Мария зад обектива:)са великолепни и изпълнени с много любов!!!Възхищавам ви се най-искрено и си мечтая някой ден да мога да направя подобна красота за моята дъщеричка!!!

  Отговор

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *