farmhopping LaMartinia

От екипа на farmhopping се свързаха с мен, за да тествам платформата за поръчка на чиста храна от малки ферми до дома. Освен плодове и зеленчуци, асортиментът включва риба (от Балканите), месо, колбаси, чай, кафе, козметика, курсове, почивки и куп други неща.

В тази рубрика действам много избирателно и приемам единствено предложения, които ми допадат, без никакви компромиси.

Защо приех да тествам farmhopping:
малките ферми не са анонимни и просто споменати, а са описани с имена, лого, местоположение, кратка характеристика и снимки. Има личен момент, който в този тип платформи е много важен, поне за мен. Реални хора с реални лица и занимания. Освен от България, за обогатяване на асортимента има устойчиви ферми от Египет, Великобритания, др.
– знам колко е трудно и рисково отглеждането на плодове, зеленчуци и животни. Възхищавам се на хора, които произвеждат храна с двете си ръце и смятам, че трябва да ги подкрепяме и оценяваме подобаващо труда им. На всеки, който казва: „Това пък защо толкова струва?“ и „Какво толкова, гледаш там 5 кокошки и готово“ бих му връчила мотика, кофа и гумени ботуши, да видим какво ще мисли след няколко месеца.
– продуктите са сезонни, не се складират във фирмата, а минават директно от производителя към клиента – определено плюс и гаранция за прясна стока, която не се задържа по рафтове. Заради това доставката се извършва на третия ден след поръчката, не смятам, че е проблем.
– сайтът е бърз, интуитивен, лесен за употреба – задължително в онлайн търговията
– комуникацията с екипа беше адекватна, грамотна и любезна, което общо-взето е рядкост и удоволствие
– през лятото имаме привилегията да ползваме домашни плодове и зеленчуци от градината на родителите ми, но зимата определено нямаме вариант. Не държа на био/органик произход и сертификати, единственото определящ е ВКУСЪТ. Беше ми интересно да видя как работи такава платформа, не съм поръчвала досега. Знам за други подобни системи с абонамент, които честно казано не смятам за особено удачни.
– в тона на сайта няма излишен патос, прехласване и претенции, така характерни за подобни организации – определено голям плюс
ПОРЪЧКАТА
Предложих на екипа теста да бъде под формата на реална произволна поръчка, за да е по-честен и коректен и те приеха веднага. Избрах разнородни продукти в малки количества, а именно:
Заешки пастет, 350 г. Агро Сън – много вкусен истински пастет с подходящи подправки и хубава консистенция
Био кейл, 1 връзка Био ферма Софина – за първи път опитвам кейл и честно казано не съм очарована, но вкъщи го одобриха на салата с моркови, чери домати и авокадо.
Сурова кървавица, 300 Еко Ферма Мокрище – много вкусна, едро смляна, чудесна.

Малини, 400 гЕкоферма Палакария – децата ги изядоха за 10 минути, дори не успях да опитам

Лютеница, 380 мл  Екоферма Палакария – вкусна, едросмляна, сладни повечко за моя вкус, но хубава
Бяла багета с квас печена на табан, 1 бр. пекарна Биософ – не беше лоша, но очаквах повече от печен на дъното на пещта хляб
Картофи, 1 кг Ферма Крумови – вкусни
Пресни Яйца от пъдпъдък, 12 бр.  Шамбала – едвам смогнах да ги обеля, бяха изядени за секунди, пресни и вкусни
Поръчката се прави лесно и бързо, информацията се актуализира прилежно, уведомителен мейл със списъка покупки идва веднага, както и кога ще бъде направена доставката  – нямам забележки.
Датите на производство, годността и съдържанието са подробно описани и указани на опаковките. По подобие на други сайтове, ако привлечете към идеята нов клиент и той направи поръчка, и двамата получавате отстъпка – такива малки комплименти са винаги приятни.
Като цяло farmhopping e вариант за приятно и вкусно пазаруване, има наистина интересни продукти и предложения, от цяло яре, през трюфели, до домашен дижестив от шипки, каталогът ще се допълва и за в бъдеще.

Препоръки от мен: може да се помисли за брандирани опаковки и малки детайли, но това е по-скоро пожелателно. Също както и по-добри снимки, но аз съм прекалено взискателна по темата. Желая им успех, беше удоволствие да си сътрудничим.

*публикацията е подготвена със съдействието на Farmhopping. Мнението ми е абсолютно обективно и базирано на реална поръчка
0 Коментари
 1. Avatar
  Dani says:

  Поръчах от Еко Паликария кашкавал и лютеница.
  Кашкавалът не ми допадна особено.
  Лютеницата за мен беше ситно смляна и кисела, което се различава от твоята 😉
  Но и доставката за мен оскъпява доста.
  Това е форма, която е добра за доставка на близко разстояние.
  Поръчах директно от фермата, защото на официалния сайт много се чудеха
  как ще издържи кашкавала ?
  Виж любопитна съм за пастета!

  Отговор
 2. Avatar
  Daniela Dineva says:

  Мария,
  аз също съм фен на Фармхоупинг. Поръчвам предимно млечни продукти – кисело мляко, яйца, зряло и прясно сирене, лютеница (и на мен като Дани ми беше малко кисела), плодове и зеленчуци. Най-много съм очарована от домашните пърлени пилета – вкусът им е невероятен. Сготвих пилешка супа и пиле с ориз от 1 бр. пиле. Върнах се в детството. Не готвя пилешко месо, тъй като освен че няма никакъв вкус, не знаеш и какво приемаш с него. Но определено тези си заслужават.
  Дани,
  аз ги взимам от кооператив и така плащам само 1 лв отгоре.

  Отговор

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *