Пътуване с лек багаж Ирина

Защо избра точно това място? Повлияха ли ти трендовете? Как пътува до там? 

Преди две години с моя партньор решихме да заминем на двумесечно пътешествие в Азия като имахме само билети за отиване до Сингапур и за връщане от Бангкок, но никакви други планове за останалото време.

На 3-тата седмица, докато бяхме в Малайзия наши близки приятели, с които работехме заедно в Лондон и които тогава живееха в Китай, ни казаха, че могат да си вземат почивка и да се срещнем във Виетнам. Бяхме планирали да посетим по-скоро Камбоджа, но при това стечение на обстоятелствата решихме да заминем за Виетнам и да прекараме там 2 седмици.

Трендовете не са ни повлияли изобщо, напротив, по-скоро Виетнам ми се стори незаслужено пренебрегнат.

Организирахме пътуването си сами, като моята приятелка има склонността да планира всичко до най-малкия детайл, така че оставих на нея да запази хотела и да избере екскурзии. Още на втория ни ден в Хошимин сити (бившия Сайгон) се включихме в пешеходен food тур, в който опитахме много от традиционните храни. През останалото време бяхме наели частен шофьор и екскурзовод, който ни разходи до едно малко селце близо до делтата на река Меконг, както и до тунелите Чу Чи.

Кое направи пътуването незабравимо?

На последния ден от престоя ни в Сайгон и преди да заминем за Ханой, шофьорът който бяхме наели, ни покани на вечеря в дома си. Аз бях малко скептично настроена, но момчетата в компанията ни веднага се съгласиха. Взехме адреса, купихме няколко бири и бутилка кока-кола и отидохме.

Не помня името на шофьора ни, нито това на съпругата му, приятелите му и съседите, които бяха дошли да ни посрещнат. Но никога няма да забравя гостоприемството им, изобилието от храна подредена на пода, пълната хладилна чанта с повече бира, отколкото бихме могли да изпием за седмица, както и усмивките, които не слязоха от лицата им през цялото време. Домакините бяха толкова щастливи, че сме им на гости, че се обадиха по скайп на сина си, който работеше в Америка, за да ни види и да се запознае с нас. Макар, че нито те знаеха добър английски, нито пък ние – виетнамски, прекарахме една страхотна вечер, в края на коята обещахме ако някой ден се върнем в Сайгон, да се обадим.

Освен това, във Виетнам ядохме и най-вкусната пица, което само по себе си е незабравимо 🙂

Чии отзиви и препоръки ползва?

Рецепционистката в хотела ни помогна много за съвети и препоръки относно забележителности в самия град, а относно ресторанти и заведения винаги се доверявам на Tripadvisor. Хубаво е човек да има бегла идея къде какво иска да види, но смятам, че няма по-добър съвет от този, който местен жител би могъл да ти даде.

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *