Студио за тайландски масажи ThaimOut
След дълги години работа на компютър, несериозно отношение към спорта и влечение към долчевитата в свободното време, не мога да се похваля с кой знае каква пластичност, по-скоро обратното. Мерки определено трябва да взема – йога, по-често отделяне от бюрото, физзарядки, фитнес и всякакви други подходящи дейности.

Един от приятните варианти за разчупване са и масажите, които много обичам, но нямам навик да посещавам редовно. Преди години във всяка месторабота имах по един много любезен колега, който с радост се отзоваваше в обедната почивка и тържествено ме размачкваше – продължително и с желание. Но тези времена отминаха, сега по-скоро експлоатирам любимите хора около мен, включително и децата, за кратки разтривания/газения/мачкания, кой каквото може да даде на схванатите ми от позата врат, гръб и рамене.
Точно в такъв период на “Е, не, от утре вече тръгвам на масажи” и “Ееее, Мария, пак ли, нали преди малко те масажирах цели 30 секунди?!” дойде и предложението да тествам услугите на студиото за тайландски масажи THAIMOUT. Признавам, че ме спечелиха дървените триглави чукчета, които видях върху ваучера – предположих, че само изглеждат като уреди за мъчение и ще въздействат чудотворно на проблемните ми точки.

В Тайланд не съм била, тайландски масаж също не бях опитвала, защо не, отивам. Вербувах Невена да ми съдейства като модел, за да снимам част от процеса и детайли от мястото, все пак да не е гол разказ, благодаря й за което.

Впечатление 1: Удобна централна локация. За мен на 15 минути пеша, но има и удобен транспорт (метро, автобуси). Съвсем скоро за клиентите ще има на разположение паркомясто – още един плюс. Добре направен сайт, ясен, подреден, възможност за онлайн резервация на час.

Впечатление 2:  Много приветливи и любезни момичета на рецепция. Това е хубаво, но само усмивка не стига. Изключително добре подготвени по темата, могат да отговорят на всеки въпрос (обичам да питам), разказват увлекателно и интересно, без заучени глупости и декламации. Обясняват за всеки масаж, дали се комбинират различните видове, какво предпочитат редовните клиенти, какви са процедурите, продуктите, инструментите и всякакви други подробности. Сервират прекрасен тайландски чай за добре дошли, компания, отпускане и small talk  преди масажа.

 
Впечатление 3: Уютно, задушевно и дискретно място. Последното много важно, за да успее човек наистина да се отпусне. Приглушена светлина, тъмни цветове, тематични детайли, без кич и преекспониране. В подобни студиа обикновено е адски горещо (поне на мен), тук температурата беше съвсем приятна, а въздухът свеж.
Впечатление 4: Много чисто! Важно и задължително за едно студио за масаж, независимо от какъв тип е.
Впечатление 5: Масажистки от Тайланд – Мем и Нат. Момичетата от рецепция ни разказаха за тях, харесва ли им тук, адаптирали ли са се към българските порядки, кое им липсва и какво не им харесва, как се справят с храната, времето и езика. Изключително мили и тактични, абсолютни професионалистки – малки и крехки създания с неподозирана сила в ръцете.
Впечатление 6: Масажът е според вашия конкретен проблем, желание и нужда. Аз проявих желание за комбиниран. Реших, че имам нужда от нещо по-силово и разглобяващо, така че арома масажът отпадна като идея. Всеки има различна идея какво иска – някои клиенти просто отпускане, други разтърсване, трети енергизиране. Има достатъчно видове и комбинации за всеки вкус. Предвидено е и помещение за масаж на двойки, ако изобщо успеете да си напаснете програмите, разбира се.


Впечатление 7: Избрах комбиниран между ток-сен (с чукчетата) и традиционен тайландски. И не сбърках. В края на часа имах чувството, че съм разглобена на съставните си части и ще се прибера в насипен вид. Тотално разбиване на всяко мускулче и възълче, размачкване, разтягане, активиране на определени точки и пълно пренасяне в друго измерение. Тези жени имат невероятна сила и премерени движения, уцелват точния ъгъл и натиск, знаят кога да спрат и как да продължат. Дори такова дърво като мен излезе с настроение на гимнастичка 🙂 През цялото време ви питат “Добре ли си?”, “Има ли болка?”, “Как си?”. Чукчетата се оказаха магически. Първоначалното усещане е като кънтене на кухо в гръдния кош, със сигурност не би било приятно на всеки, но така благотворно въздейства на мускулите, че и кънтенето става мелодия. Мем отдели внимание на всяка проблемна част (при мен гърба, врата и раменете). За традиционния тайландски обличате перефктно изпрани и изгладени памучни дрехи, които са свободни и удобни.


Впечатление 8: Излязох чисто нова, съвсем сериозно. Въпреки че момичетата ме предупредиха, че реален ефект се усеща след ден, ми идваше направо да полетя до вкъщи. Тотално отпускане, раздвижване и тонизиране на мускулите, от каквото имах нужда. Кожата ви диша по-добре, каската на стреса и задачите буквално ви е свалена от главата. Не знам какви точки ми се активираха и кои чакри се отвориха, но тези масажни техники правят чудеса, въпреки че може да изглеждат като инструменти за инквизиция. Древните традиции и школи си знаят работата.


Впечатление 9: В този тип интеракции, които включват допир, ръце, кожа, веднага усещате дали това е вашият човек/масажист/козметик/фризьор/маникюрист/друго. Имала съм неприятни преживявания с грубовати непохватни масажи, прекалено силови и нескопосани. Или пък прекалено леки, от които не усещаш нищо и ти идва да си тръгнеш директно от масата. Или чисто и просто енергия, която не ви пасва. Мем определено е мой човек – страшно дискретна, точна и интуитивна.

Минус: единственият минус в цялото преживяване е, че Мем говори малко английски и никакъв български, но тя отскоро е тук и съм сигурна, че бързо ще навакса. Не че комуникацията е невъзможна, оправяхме се с базови думи, но исках да я питам разни неща за Тайланд, истории, лични впечатления, а нямаше как. По-скоро пожелателно, отколкото минус.

Заключение: Не знам дали ще успея да си създам навик да ходя редовно на масаж, защото и за това се изисква дисциплина и организация, но определено е чудесно да има място, където винаги можеш да се почувстваш приятно, комфортно, сигурно и уютно, в добри ръце (буквално). Място, което не преиграва в претенциите си (много важно, поне за мен), не прави компромис с качеството и не пести усилия и старания. Дано запазят тази енергия.

 


*Ревюто изразава личното ми и безпристрастно мнение. Публикацията е осъществена съвместно със студио за масажи ThaimOut.

 

 

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *