TopCleaning LaMartinia

Топ Kлийнинг се свързаха с мен преди време с предложението да тествам услугите им за почистване на дома. Отхвърляла съм подобни оферти на други фирми поради различни съображения, но в случая Дени ме спечели с думите „без препарати“ и „със силата на водата“. Освен с любезно, грамотно и културно написан мейл, което, уверявам ви, е рядкост.

И друг път съм споменавала, че чистенето не ми е стихия и го слагам в графата „адски досадни задължения“. Знам, че е важно за децата, здравето, и изобщо, но това не пречи да не ми е особено приятно. Да почистят нашия силно замърсен диван само с вода? Абсурд! Разбира се, предупредих фирмата, че две крайно палави деца са разливали и замазвали доста разнообразни субстанции по него, след като отказах да правя повече жалки опити за почистването му. А като си спомня, че вместо син, исках да вземем бял диван…
Чистим и прозорци, и бани, всичко – увери ме Дени. Чудесно, казах си и погледнах през прозореца на хола, едва различавайки какво има зад него.
Фирмата предлага цялостно почистване на дома, отдаване на техника под наем и дистрибутира почистващатасистема Sirena, която освен всичките си достойнства, има и едно основно – цената ѝ е най-изгодната на пазара за висок клас техника.
Нека видим как ще се справят, подсмихнах се аз.
В уречения ден и час пристигнаха Дени и Нели, въоръжени с един куп техника и в пълна бойна готовност. Нямам проблем да оставя хора вкъщи, но така или иначе бях отделила целия ден за санитарен. А и ми беше интересно как действа това чудо Sirena. Дени ми разясни принципа на действие, философията на фирмата и защо са се захванали с тази цялостна концепция за почистване на дома. През това време Нели действаше с пердета, прах, под и каквото ѝ се изпречи на пътя.
Винаги личи, когато някой приема мисията си за своя, не просто за бизнес начинание или работа. И това е нещото, което страшно много ценя у другите. Дени разпалено ми разказваше как първо е закупила системата за своето семейство и след като се е уверила, че действа и оправдава цената си, се е захванала с начинанието Топ Kлийнинг.
Надали ще е интересно тук да обяснявам чисто техническите параметри на машината, тях всеки може да провери в спецификацията на продукта. Ето нещата, които ми направиха впечатление.

ПЛЮСОВЕТЕ
          Цената– разбира се. Предназначена да бъде по джоба на средностатистическо семейство (има опции за разсрочено плащане), което хич не е маловажно. Сещам се за други марки, чиито машини са на стойността на една прилична кола.
          Възможност за тест – преди да закупим скъп уред е добре да се уверим дали реално ще го ползваме. От „Топ Kлийнинг“ ще ви разяснят лично всички специфики на машината, съвсем открито, без агресивни маркетингови подходи и познати трикове. Дени ще отговори лично на всичките ви въпроси и съмнения.
          Лесна поддръжка и ползване – в Sirena няма сложна електроника, ефектни светлини или дистанционно управление, които въпреки че грабват окото, са капризни за поддръжка и допълнително оскъпяват продукта. Честно казано, светлини, мигачи и говор не ме впечатляват в един уред, така че не държа да ги има, ако това ще свали цената и няма да пречи на функционалността. Единственото, което трябва да правите е да сменяте мръсната вода и да изплаквате ХЕПА-филтъра на всеки 3-4 месеца. Смяната му се налага чак след средно 18, а понякога и след 24 месеца.
          Дизайн– изглежда сравнително компактна и приятна на вид. Не че ще излизате на ресторант с нея, но все пак е добре да държим на естетиката. Съчетава най-добрите характеристики на вече познати модели от подобен клас, изчистена е от ненужни части и подробности, което не само че оскъпява, ами и усложнява ползването.
          Удобство– има телескопични тръби, с които можете да почистите и най-високите помещения. Всички приставки се прикачват към уреда, така че няма да се налага да се чудите къде да ги завирате след почистване.
          Сервизна база и гаранция – колкото и модерна и подобрена да е, все пак е техника, и е добре да разчитате на развита сервизна мрежа. Получавате 10-годишна гаранция на мотора, 3 години за останалите части и 1 година за труд. Дистрибуторът поема разходите по доставка на резервни части и консумативи – още един плюс.
МИНУСИТЕ
          Все още няма разработена приставка за дълбочинно изпиране (в момента се разработва, уредът е на пазара от 4 години), но реално едва ли има домакинство, което да пере меката си мебел всяка седмица, така че това не е проблем. Винаги можете да се обадите на фирмата за тази услуга.
          Лично от моята гледна точка на човек, който не почиства основно всяка седмица, закупуването на уред може би е въпрос на по-дълго премисляне. На този етап (липса на време и енергия за това) по-скоро бих ползвала редовно абонаментните им услуги за почистване на дома.
ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА SIRENA?
 • За хора, които държат на хигиената, чистофайници и привърженици на зелената идея – няма химия, само чистата сила на водата. Доказано е, че почистващите и въздухопречистващи системи (с воден резервоар, сепаратор на частици и ХЕПА-филтър) са сред най-ефикасните методи за борба с алергените в дома, причиняващи алергии и астма. Показателите им са съпоставими – филтрират 99,97 % от финия прах, а електрическата им тупалка отстранява в дълбочина прах, акари, косми, др.Повечето имат тих режим, който непрекъснато освежава въздуха.
 • За семейства с малки деца – децата цапат, разливат, правят лекета, ръсят трохи, драскат с флумастери, влачат храна навсякъде, неизбежно е.
 • За хора с домашни любимци – водата поема не само праховите частици, но и всякакъв тип косми/козина/мъх.
 • За хора, страдащи от алергии, астма, всякакъв тип респираторни заболявания. Водата освен да ПОчиства, също и ПРЕчиства въздуха.
 • За хора, които обичат да ароматизират дома си с натурални есенции. Към Sirena вървят и различни аромати, специално създадени за уреда и за аксесоара Sirenita – освежител за въздух, чиято цена също е изключително достъпна.
КАК СЕ СПРАВИХА?
 
Не знам как да ви го кажа другояче, но домът ни буквално СВЕТНА. Всичко ухаеше на портокал (заради силната степен на замърсеност на дамаската преценихме, че биоразградимият препарат е желателно да бъде включен в действие), прозорците „прогледнаха“, нямаше следа от прах (въпреки почти 4-часовия процес), диванът остана БЕЗ НИТО ЕДНО ПЕТНО (почистени бяха ъглите, замазаните ръбове и облегалки), банята лъсна. Чудо! Фуги, дограмата, всяко ъгълче и квадратен сантиметър. Цялото това време използвах да изпразня и изхвърля половината съдържание на кухненските шкафове, което отлагах от месеци. Здравословно, антиалергично, качествено и без химия. А и е адски приятно някой да свърши тежката част вместо вас. Нели, основното действащо лице на терен, беше буквално като фурия, такова КПД скоро не бях виждала!
Преди тупането и изпирането. Замърсените участъци личат добре.
„Шейк“ от мръсотия. УЖАС!
След изпирането
След изпирането
След изпирането
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
 
Ако не се чувствате в стихията си, по-добре извикайте професионалисти, които си знаят работата и ще я свършат доста по-добре от вас. Оказва се, че дори в почистването си има алгоритми и ред. Точни, стегнати, подготвени хора, пък и симпатични на всичкото отгоре. В разговора стана дума, че има значение не само честотата, но и качеството. Колкото по-основно и щателно е почистването, толкова по-малко поддръжка и работа ще изисква с времето – факт, който често забравям, пардон, пренебрегвам.
Гарантирам, че Топ Kлийнинг са вашите хора.
„Мамо, ама това нашият диван ли е?!“.
0 Коментари
 1. Avatar
  traiana says:

  Прилича на прословутата прахосмукачка или система за почистване Рейнбоу. Тя е доста скъпа, но и тази не е от най-евтините. Благодаря, че сподели!

  Отговор
 2. Avatar
  Краси says:

  Ако това е "мръсен" диван да заповядат да видят нашият. Живеем в къща на село, имаме 3 деца + куче, камина в кухнята, за която постоянно се внасят дърва и всеки ден трябва да се чисти пепелта. В добавка към това водата, която ползваме има повечко желязо и банята ми е винаги червеникава. Вече не си и давам зор да се справям с всичката мръсотия, колкото толкова. Някой ден, ако спечеля от тотото и се убедя, че тази машинка действа, може да я присъединя към семейството 🙂

  Отговор

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *