Най-сериозният проблем/гаф по време на това пътуване?

Вероятно заради умората и стреса в първия ден след пристигането ни в Брюж получих ужасен световъртеж от изтощение и повечето време от деня прекарах в леглото. В общи линии този ден беше пропилян, за което много съжалявах. Пътуването в множество превозни средства с два огромни куфара + ръчен багаж + малко дете, се оказа ужасно трудно и изморително. Беше много сложно да се намери място за куфарите във влаковете и автобусите. Освен това комбинацията от бутане на куфари по неравен терен и водене за ръка на ревящо, току що събудено тригодишно, след като е спало във влака, беше особено неприятна. 

Най-ценното от това пътуване?

Запознахме се с красотата на градове, които не бяхме посещавали преди и които с удоволствие ще посетим пак!

Би ли се върнал там отново?

С удоволствие, особено в Брюж и Гент! Тези градове имат невероятна атмосфера и архитектура.

От кой свой навик свързан с пътуване ти се иска да се отървеш?

Да взимам с мен повече дрехи, отколкото имам нужда. 

Като турист или пътешественик се определяш?

Чиста проба турист с голям фотоапарат на врата! Обичам всичко да ми е уредено, когато пътувам, не съм голям фен на неизвестното и изненадите.

Мечтаната дестинация?

Калифорния – мечта, която се надявам да осъществя; Средните щати – любопитно ми е да видя на живо как е там, въпреки че може и да се разочаровам от изолираността;  Австралия, Латинска Америка: Бразилия, Аржентина, Колумбия, Чили, Перу. Малко ме е страх от последните, но това не пречи да си мечтая за тях.

Какво е пътуването за теб?

Израстване.

Не съвсем професионално направена, но свързана с много мил спомен – аз и една приятелка на автобусна екскурзия из Европа през 2011. Тук съм в центъра на Виена с торта Сахер и лимонада… Смятам, че тази снимка ме охарактеризира напълно – където и да съм, хапването на сладкиши е най-важното занимание за мен.

Много любими снимки имам от това пътуване и ми е трудно да определя един фаворит. Точно тази ме изпълва с голямо възхищение пред красотата и величествеността на прекрасния град Гент: реката, цветята, слънцето, красивите сгради… Дори крановете в дъното са в синхрон с цялата обстановка. От Гент лъха някаква потайна романтика, съчетана с тежестта и величието на средновековен град.


Снимка: личен архив на Даниела Ламбова


Ако имате желание да се включите в рубриката, моля, попълнете въпросите пълната им версия тук=> и ми ги изпратете на mymartinia@gmail.com

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *