Езерото Emerald Lake в Национален Парк Йохо, Канада
Да карам кану в това ледниково езеро беше едно от най-прекрасните преживявания в живота ми! В момента, когато започнахме да се отдалечаваме от брега с кануто, стана нереално тихо. Шумът и хората останаха някъде назад и изчезнаха. Бяхме заобиколени от прозрачна, тюркоазено синя вода, и пред нас виждахме снежните върхове на планините и гората. Исках да се наслаждавам на гледката и на тишината завинаги! Въпреки че имаше много лодки в езерото, всички бяха далеч от нас, разпръснати във всички посоки и наблизо нямаше нищо и никой, който да нарушава покоя. Водата навътре в езерото беше студена, чиста и като се вгледаш в нея, не се виждаше нищо друго, освен наситения ѝ тюркоазено син цвят.

Защо пътуваш?

Пътувам, за да се откъсна от ежедневието; да сменя обстановката; да си почина и да се докосна до нещо, непознато, различно и ново за мен.

Как пътуваш?

Пътувам най-често със съпруга и децата ми (две момиченца на 7 и 2,5 години). Когато имаме възможност, пътуваме и само двамата със съпруга ми, но това се случва рядко. Винаги самостоятелно. Проучването, планирането и организацията на едно пътуване за мен е част от удоволствието и не бих се лишила от него.

Как избираш дестинацията? Влияеш ли се от трендове?

Избирам места, на които не съм била и винаги ме влече към топли дестинации, където е вечно лято, има океан, плажове и палми. Не се влияя от трендове, подсъзнателно ги избягвам. Има дестинации, които ми е омръзнало да гледам дори и на снимки.

Най-важните неща, за да е едно прекарване приятно за теб?

Да е топло, да е извън натоварения сезон, да съм с приятни хора, да съм в приличен хотел, да не е по празници или пролетната ваканция на учениците.

Чии отзиви, препоръки и съвети ползваш?

Черпя информация от приятели, които са били на това място. Чета туристически справочници и блогове за пътувания, правя проучване в интернет. За хотели чета ревютата в Трипадвайзър.

Какво ти е важно да видиш/направиш/посетиш?

Зависи от дестинацията, но най-често посещаваме природни и исторически забележителности. Когато децата са с нас, пътуваме с по-бавно темпо и задължително включваме места, но които и те ще се забавляват – напримен зоологическа градина, увеселителен парк, градски парк с детски площадки и т.н.

Как „влизаш“ в мястото и обстановката? Имаш ли ритуали и трикове?

Обичам разходките из централната част на градовете, крайбрежните алеи и плажове, и така наречените „стари градове“. Първите места, които посещаваме като пристигнем са именно тези. Като се смесиш с хората, най-бързо усещаш атмосферата на дадено място.

Кое наричаш лукс по време на пътуване?

Чист хотел в безопасен квартал, вкусна и различна храна, слънце, да си навън по цял ден!

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *