Плаж Каанапали – един от безкрайните, диви плажове на Мауи.

Кои са детайлите, които държиш да попиеш? Най-запомнящите се за теб досега?

Впечатляват ме детайлите, които ми навяват асоциации за даденото място, дори и след като приключи пътуването. За мен това са ароматите, музиката и типичните храни, и се опитвам да си ги донеса с мен по някакъв начин – дали ще е сапун с дадена миризма, местни подправки, чай или просто идея за ново ястие, което мога да приготвя вкъщи. Най-запомнящите се за мен досега – от Мауи – ароматът на цветето Плумерия, лавандулов чай и лавандулов шоколад; от Гренада – какао и местни подправки.

Завързваш ли познанства и приятелства по време на път?

Много рядко. В последните години пътуването е нашият начин да си починем, да се откъснем от натовареното ежедневие. Искаме да се наслаждаваме на тези моменти и да усетим мястото по нашия си начин. Сближаването с други хора при пътуване би ме натоварило.

Изключваш ли се по време на пътуване или тъкмо обратното – постоянно си онлайн, за да споделяш? Какво обичаш да снимаш?

Изключвам се, но не напълно. Обичам да споделям по-интересните снимки и да се получава дискусия. Обичам да снимам природата, но също така и градски забележителности, сгради в интересен и различен архитектурен стил.

От кой свой навик свързан с пътуване ти се иска да се отървеш?

Бих искала да се отърва от постоянното мислене, че нещо ще се обърка. Често преди пътуване се притеснявам за разни организационни въпроси – дали ще пристигнем навреме на летището, да не се разболее някое от децата, дали ще е отворен офисът на рент-а-кар компанията и т.н.

За какво обичаш и НЕ обичаш да харчиш пари по време на пътуване?

Обичам да харча пари за сувенири и ръчно изработени неща, характерни за даденото място. Не обичам да харча пари за транспорт – таксита, организирани екскурзии, фериботи, лодки.

Как съхраняваш спомените? Какво си носиш от всяко пътуване?

Със снимки, пътеписи, сувенири и други джунджурийки, които си купувам. Носила съм си и пясък от плажа (което със сигурност не е много редно). В последните години започнах да купувам практични неща, които мога да използвам в ежедневието – чаша за бюрото ми в офиса, поставки за салфетки, предмети на изкуството, изработени от местните жители.

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *