Калифорния е любима моя дестинация, където се връщам отново и отново. Подобно на Мауи, Калифорния е толкова разнообразна от към природа и релеф, и предлага за всекиго по нещо – планини, плажове, големи градове, пустини, национални паркове, исторически забележителности – вълнуващо място за пътуване!

Най-смешната случка по време на път?

Сещам се за смешна случка от гледна точка на културни различия, сигурно затова се е запечатала в съзнанието ми. Първи дни в Америка, май 2002 – аз и приятелките ми трябваше да хванем автобус от Ню Йорк до малко градче в Ню Джърси. Гарата е голяма и докато се ориентираме от къде точно трябва да се качим, закъсняваме и пристигаме 5 минути преди тръгването му. Приготвяме се да се качим, когато някой ни посочва километрична опашка – всички чакат спокойно, без да се бутат, на около 1 м. един от друг. Ние изобщо не бяхме забелязали, че има опашка, тъй като явно сме очаквали хората да са скупчени пред вратата на автобуса, само 5 минути преди неговото тръгване.

Най-сериозният проблем/гаф по време на път?

Много рядко имам такива, но си спомням, че на едно от летищата в Лондон щяхме да изпуснем самолета за София, поради независещи от нас причини.

Имаш ли пътуване, което определяш като пълен провал? Защо?

Не точно провал, но имам пътуване което беше много необмислено. В студентските години, при един от презоканските полети, съвсем съзнателно аз и приятелките ми избрахме полет с 20 часа престой в Милано, като по-голямата част от този престой беше през нощта. Нарочно не запазихме хотел, за да може да разгледаме града, без да се замислим, че времето за разглеждане ще е след 8:30 вечерта. Изкарахме нощта на площада пред катедралата на центъра на града. До 2 ч. през нощта имаше доста хора, но след това останахме само ние, полицаите и продавачите на рози.

Най-ценното за теб място, на което си била?

Мауи и Оаху – два от Хавайските острови. Защото имат прекрасна природа и начинът на живот е толкова различен от това, което ми е познато на мен. Мауи в частност предлага голямо разнообразие от места за посещение и има за всекиго по нещо – диви плажове, вулканични планини, оживени крайбрежни градчета, луксозни хотели, магистрали с прекрасни гледки.

Като турист или пътешественик се определяш?

Организиран и добре подготвен пътешественик, който има ясна представа какво да очаква от дадена дестинация и какво иска да посети там.

Мечтаната дестинация?

Френска Полинезия – заради красивата природа, спокойствието, екзотичността и отдалечеността ѝ от всичко останало.

Перу, Еквадор и Колумбия – отдавна мечтая да посетя Южна Америка, най-вече защото е толкова различна от останалите континенти, всичко свързано с природата, историята и културата на хората на този континент ми е много вълнуващо и на сърце.

Какво е пътуването за теб?

Емоция.


Снимка: личен архив на Ирина Щерева


Ако имате желание да се включите в рубриката, моля, попълнете въпросите пълната им версия тук=> и ми ги изпратете на mymartinia@gmail.com

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *