Най-сериозният проблем или гаф по време на път?

След предварително потвърждение на часа и мястото, уговореният транспорт не се появи. Оказа се, че шофьорът забравил да ни вземе. Е, ние пък не оставихме това да провали деня ни и успяхме да се реорганизираме.

Имаш ли пътуване, което определяш като пълен провал?

Няма такова досега. Всички пътувания са вълнуващи и без негативни последствия.

Най-ценното място, на което си била? 

Япония. Дълго след пътуването споменавах и си спомнях, все едно се отнасяше за човек. Това е мястото, което няма аналог по отношение на традиции, модернизъм, както и искрената добронамереност и уважение от страна на японците.

Като турист или пътешественик се определяш?

Вътрешно като пътешественик, реално понякога се налага да бъдеш и двете. Например, колкото и да не харесвам турове, понякога се налага, защото това е единственият начин да се види или стигне до нещо.

Мечтаната дестинация: 

Австралия и Нова Зеландия. Още в детските ми години се захласвах по този край на света, изпитвам необяснимо привличане и само говоренето за тези места е достатъчно да ме развълнува силно. Много са екзотичните места, но точно тези за мен са най-интересни и различни, абсолютното приключение. Хората, които ме познават, знаят за тази моя мания, че това е мечтата на живота ми. Семейството ми се шегува, че знам повече за Австралия и Нова Зеландия, отколкото за България, а партньорът ми уж на шега  се тревожи как би ми се отразило на здравето пътуване дотам. Ще видим.

Пътуването в една дума:

Необходимост

Тази снимка илюстрира типичната kawaii култура в Япония и ми напомня за това какво страхотно и чудато място е Токио. Погледът на рижата сова винаги ме кара да се усмихвам.

Снимки: личен архив Варя Льовиг


Ако имате желание да се включите в рубриката, моля, попълнете въпросите пълната им версия тук=> и ми ги изпратете на mymartinia@gmail.com

 

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *