Защо пътуваш?

Пътувам, защото обичам да се запознавам с различни култури, с нови хора, да опитвам храни, характерни за мястото, на което отивам.

Как пътуваш?

Доскоро пътувах сама. Отскоро вече и с компания – половинката ми.

Пътуването сама ми носи свободата, да не се съобразявам с нечие темпо, да не препускам по музеите, изпускайки по-важни за мен неща като атмосферата, докосването до истинския и реален живот на местните, откриването на интересни, скрити за тълпите с туристи места.

Имам щастието да пътувам приятно и с половинката си, защото имаме сходно мнение по въпроса. Не обичаме претъпканите с хора забележителности и се пускаме по течението, по малките улички, в търсене на приключения.

Как избираш дестинацията? Влияеш ли се от трендове?

Има дестинации, които съм си набелязала от години, но са свързани с повече разходи и по-дългосрочно планиране. Далеч съм от трендовете. Често разглеждам самолетни билети, защото изскачат интересни неща.

Не съм била в Париж, Мадрид или Барселона, защото се опитвам да бягам от комерсиалното. Това със сигурност са градове, които човек трябва да посети поне веднъж в живота си, но при мен не му е дошло времето. Обичам импулсивните пътувания, без много мислене и планиране. Намирам билети, запазвам квартира и потеглям. Обичам големи градове, но имам склонността да избирам по-малките, когато пътешествам.

Най-важните неща, за да е едно прекарване приятно за теб?

Без напрежение. Определено не си падам по бързането, тичането и потенето с цел разглеждане на повече места за два или три дни.

Вкусна храна. Добрата и вкусна храна е предпоставка и за добро прекарване. Много внимателно избирам местата, на които се храним и доста често „проследяваме“ местните и се водим по техните стъпки.

Потъване в атмосферата на мястото. Няма по-приятно и важно нещо от това. Да изпиеш чаша вино, заобиколен от местни хора. Да избягаш от тълпите и да се загубиш нарочно. Губенето нарочно ми е страст и винаги е свързано с приятни емоции!

Чии отзиви, препоръки и съвети ползваш?

Предпочитам да се съветвам с местни хора, ако това е възможно. Обикновено планирам по карта и това често ми се случва на място. В Италия например се доверявах най-вече на хазяите си, при които бяхме отседнали.

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *