Изключваш ли се по време на пътуване или тъкмо обратното – постоянно си онлайн, за да споделяш? 

Опитвам се да се изключвам все по-често. Предпочитам да правя снимки, но след прибирането си да ги разглеждам, подбирам и качвам където и да е било. Не споделям много лични подробности, а по-скоро неща, които биха били полезни на хората, които искат да посетят мястото, на което съм била. Обичам да снимам сгради и прозорци.

От кой свой навик свързан с пътуване ти се иска да се отървеш?

От прекаленото харчене на пари.

Как съхраняваш спомените? Какво си носиш от всяко пътуване?

Съхранявам спомени в снимки най-вече, но и в усещания. Обичам павилиончетата за автоматични снимки (photo boots) и винаги навирам вътре всеки, който обикаля с мен, за да си направим спомен. Не си купувам магнити и други подобни сувенири.

Най-смешната случка?

Пътуване до Сицилия. Качваме се на автобус от Катания към Палермо. Вали страхотен порой. Оказва се, че покривът на автобуса тече. Спираме на паркинг за автобуси, чужденците като нас гледат с недоумение какво става. Една любезна дама ни обяснява, че трябва да сменим автобуса и да се преместим. Всички започват да събират багажа си. Готови сме за слизане, но шофьорът има спор с работещите на паркинга (или поне така разбираме от интонацията му). Десетина минути спор, сърдит шофьор. Не сменяме автобуса и се возим до Палермо с течащ таван и безплатен душ за седящите наоколо. Междувременно една американка не спира да пита дали автобусът се движи до „ПАЛМЕРОУ“. Десетина разярени италианци я поправят и казват, че името на града е „ПАЛЕРМО“. След два часа пътуване, спираме на междинна спирка и жената паникьосана става от седалката, тича до шофьора и пита: „ИС ДИС ПАЛМЕРОУ?!“.

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *