Защо пътуваш?

За да видя отвъд. Един от хубавите ми детски спомени е свързан с пътеките, които водеха до гарсониерата на баба ми. Татко казваше: избирай различни маршрути. Макар и една и съща дестинация, разликата в маршрутите доказа, че светогледът се променя в движение, а не в застой. Този точно подход за тръгване без суета и често криволичене ми даде по-късно тласък към търсене на пътувания – кратки, дълги, всякакви.

Как пътуваш?

За съжаление – самостоятелно. Веднъж, преди няколко години, пътувах от Лондон до Cornwall, UK в компания на сговорчив спътник. Уверих се, че предпочитам да пътувам с някого. Доста непланувана 3-4 дневна ваканция. Имаше гафове, но тях си ги спомням смътно. Цветно си спомням попадане в лабиринт, следвайки гугъл мапс на път за местния пъб. Съвсем истински лабиринт на излизане, от който и двамата изразихме налудничави хипотетични сценарии като „какво, ако ни самия финал ни се беше изпречил силует с брадва в ръка?“ 

Как избираш дестинацията? Влияеш ли се от трендове?

Според картинките, които ми минават пред очите и недостига на диво или специфично градско. Трендове – не. През ранните години на имиграционната интеграция Ню Йорк ме теглеше, заедно с приятелите, които заживяха там. 

Най-важните неща, за да е едно прекарване приятно за теб?

Свободна програма, без ограничения в графика като 30 мин.- там, а 2 часа – тук.  Самостоятелното пътуване е тягостно напоследък, важно ми е да имам сроден спътник (ци); по възможност непретенциозни; вероятно храна, която ми се нрави, вода (течаща и питейна).

Чии отзиви, препоръки и съвети ползваш?

На тези, чиито истории ме привличат…Шегата настрана, на такива, които ме завладяват с разказите си. Все по-рядко разлиствам списания или търся отзиви от „проверени източници“.  

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *