Какво ти е важно да видиш, направиш, посетиш?

Никога не си поставям рамки или задачи, които трябва да изпълня, когато отида някъде. Обикновено отивам, за да се измъкна от напрегнатото си ежедневие и не обичам нещата да се случват на всяка цена.

Как „влизаш“ в мястото и обстановката? Имаш ли ритуали и трикове?

Губя се нарочно.

Кое наричаш лукс по време на пътуване?

Лукс е самото пътуване, защото ти помага да се откъснеш от ежедневието и да се потопиш в един напълно различен свят.

Кои са детайлите, които държиш да попиеш – аромати, храни, напитки, местни продукти, звукове, музика, обичаи? Най-запомнящите се за теб досега?

Като един истински чревуогодник, не пропускам да опитам възможно повече от местните и традиционни ястия. Езикът и научаването на нови думи и изрази също е едно от нещата, които много обичам. Музиката пък е нещо толкова характерно и различно във всяка една държава.

Най-интересно, различно и запомнящо се нещо, на което някога съм присъствала, беше шестдесетгодишнината на една афроамериканска баба. Научиха ме да танцувам джаз музика, опитах от традиционната за тях храна и си прекарах незабравимо! Музикантите бяха на около седемдесет, пълни с енергия и буквално живеещи, за да свирят и пеят.

Завързваш ли познанства и приятелства по време на път? 

Доста често се запознавам с различни хора, а понякога познанството дори прераства в приятелство. Повечето са пътешестващи от Австралия, Щатите и Скандинавия. Обикновено нещата се случват, когато отсядам в хостели или квартири, които делят някакво общо помещение. Повечето пътуващи хора са доста комуникативни и отворени към нови познанства.

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *