Ние тихо си поплакваме от смях.

Най-сериозният проблем или гаф?

За щастие не съм преживявала кой знае какви неща по време на път. Единственото доста неприятно нещо беше чакането на автобус от Венеция към Болоня в продължение на 5 часа във влажно и адски студено време. Спирка и пейка липсваха.

Имаш ли пътуване, което определяш като пълен провал?

Няма провалено пътуване, освен ако не изникнат истински неприятни и непредвидени обстоятелства като злополуки и прочее.

Най-ценното за теб място, на което си била?

Всяко място, което съм посещавала е ценно за мен. Разширила съм мирогледа си, запознала съм се с нови хора, намерила съм приятели. Любимото ми място досега определено е Ню Орлиънс. Град, който хем се намира в Северна Америка, хем е толкова европейски и същевременно различен. Джаз, танци, месо от алигатори, коктейли, цветове и най-интересните хора, които някога съм срещала.

Като турист или пътешественик се определяш?

Определено като пътешественик, защото имам панически страх от туристически групи, опашки в студ и жега и препълнени музеи. Почти винаги пътувам с раница на гърба си, фотоапарат под ръка, в търсене на приключения.

Мечтаната дестинация?

Имам няколко мечтани дестинации. Едната е Нова Зеландия, защото имам чувството, че това е най-приказното, зелено и спокойно място на планетата. Толкова далечна и толкова желана. Другата е Япония, защото искам да се запозная отблизо с тази така интересна за мен култура и разбира се, да опитам истинска японска храна.

Пътуването в една дума?

Приключение.  

Снимката е от Дрезден, Германия. Попаднах на този приказен замък, по-скоро катедрала, докато се разхождах без посока в новия град. Онемях, когато тази гледка изникна пред очите ми. Стоях и се наслаждавах доста дълго време. Обожавам подобни находки!


Роксана пише в личния си блог DO YOU SPARKLE=>


Ако имате желание да се включите в рубриката, моля, попълнете въпросите пълната им версия тук=> и ми ги изпратете на mymartinia@gmail.com

 

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *