Пиратска схватка е първата джобна настолна игра от  Пурко (издават любимите Мумини и Ана Ана), която с удоволствие разучихме и пробвахме с момичетата.

Идеята: по-малките деца (4-5) да добият представа за смятането, да свикнат чрез игра да събират и изваждат, а по-големите (6-7) да се упражняват в прости математически действия и логическо мислене.

Сюжетът: пирати, съкровище, морско чудовище, таен ключ, призраци – както си трябва в една истинска пиратска история

Елементите: възможност за 3 игри с различна трудност; жетони, карти, основно поле, жокери, аватари

Като цяло играта е подходяща за по-малките, но пък по-големите могат да помагат и насочват, което ги кара да се чувстват супер горди и доволни. Малко изпитахме затруднения с разчитането на правилата, но след първата игра ни се изясниха. Има освен инструкции, и видео, което разказва за основните елементи и същността. Кутията е малка, компактна и удобна за носене, играли сме освен вкъщи, и във влака, в парка, на маса в ресторант. Всичко се прибира лесно и не заема място.

Някои от условията много се забавлявахме – „имитирай животно“ и „който има най-къса коса, тегли две карти“. На Матеа много ѝ харесва, че може да участва като самостоятелен играч, което е важно за по-малките деца в семейството – да бъдат пълноправни и пълноценни във всяко едно общо занимание.

И за финал – един уж страшен пират 🙂

Автор и илюстратор на Пиратска схватка е Десислава Йорданова, а играта може да се закупи от сайта на издателството=>

*Публикацията е в партньорство с издателство ПУРКО.

 

 

1 Коментар

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *