Най-смешната случка по време на път?

Когато автобусът ни за един фестивал във Франция се развали на 5 км от Букурещ и 40 девойки нощувахме на магистралата с отворени врати. Добре че диригентката имаше една вълшебна бутилка коняк. След това ни настаниха за 2 дни в посолството на Букурещ,  на което беше правен основен ремонт и нощувахме на земята в спални чували. Не мисля, че има човек от това пътуване, който да е забравил цялото преживяване! 

Най-сериозният проблем/гаф по време на път?

Изпуснахме самолета за Барселона за 5 минути на летището в Букурещ, заради задръствания на моста и в града. Момчето на гишето от компанията ни каза Имате си летище, пътувайте оттам“. Ревах близо час. Качихме се на друг самолет от друга компания с 4 пъти по-малко багаж след 3 часа. Изкарахме НЕЗАБРАВИМО! 

Имаш ли пътуване, което определяш като пълен провал? Защо?

Не, всяко място и преживяване е нещо, което те прави по-силен, по-добър и винаги извличам положителното. 

Най-ценното за теб място, на което си била?

Бяхме с Хачо миналата година в Бали. Да знам, явно е модерна дестинация. Не я  избрахме заради това. След всички места, на които съм била, това ме промени. Но е трудно да го опиша, лично е. 

Като какъв пътешественик се определяш?

Изследовател и търсещ нови предизвикателства. 

Мечтаната дестинация?

Куба. Тотално различно място. И пак баща ми има пръст в дестинацията – бил е там през 80-те… и е трябвало да реши между нас (мама, аз и сестра ми ) и там. И искам да видя защо. Поне за 4-5 дни. Мечтаната дестинация е там, където семейството е до теб и имаш с кого да си кажеш „щастливо ми е“ дори и на 80! 

Какво е пътуването за теб?

Богатство.

Снимката е от „Храмът на майката“ (Pura Besakih) на хиндуистите на остров Бали. Спомням си какъв огромен порой се изсипа за 5 минути. Избрах точно тази снимка, защото свързвам храма с новината, че ще ставам майка малко след това.


Снимка: личен архив на Севдана Таушанова


Ако имате желание да се включите в рубриката, моля, попълнете въпросите пълната им версия тук=> и ми ги изпратете на mymartinia@gmail.com

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *