Какво ти е важно да видиш/направиш/посетиш?

Всяка малка уличка, прозорец, арка и врата, всяко едно заливче и селце – натоварващо, но след това душата ми е пълна. Ако има национален музей – там сме. 

Как „влизаш“ в мястото и обстановката? Имаш ли ритуали и трикове?

Ритуали и трикове нямам, но ако седна на реката с обяд в кутия, или седна да погледам някой уличен музикант/артист/ и прочие – и погледам хората, усещам донякъде мястото. И навсякъде търсим типичен квартал.

Кое наричаш лукс по време на пътуване?

Скъпо място за настаняване и резервация предварително на някакво класно  заведение. Което се е случвало 1-2 пъти. Не си падаме по „luxury.grand „, някакви звезди за готвачи и  прочие.

Кои са детайлите, които държиш да попиеш? Най-запомнящите се за теб досега?

За Европа – храна, храна, храна. И вино. За нещо местно – невинаги ми се получава. За далечни дестинации и смяна на континенти – исках да попия от всичко – култура, религия, обичаи и начин на живот. 

Завързваш ли познанства и приятелства по време на път?

Когато пътувахме с девойките винаги имаше някой, с който дълго време си пишехме. Първия път бяхме настанени с една девойка ( аз бях 5-ти клас) при едно френско семейство. Бяхме в Сен Тропе. Писахме си с двойката в продължение на 4-5 години. Още пазя в една кутия писмата и снимките.  Сегашните пътувания са доста по-различни, тъй като пътувам с Хачо и не сме намирали нужда от нови запознанства, които да продължават в приятелства. А когато пътувам по работа извън страната се случва да завържа по-скоро познанства. 

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *