В Лион бях ходила преди години, съвсем набързо, не си спомнях почти нищо. Този път пак беше набързо, но все пак успях да направя снимков материал за архива. По работа, съвсем експресно, с малко време за разходки и снимки.
   През цялото време беше сиво и прихлупено, последния ден заваля и дъжд. Не обичам дългите и подробни пътеписи, тип „Мило дневниче“, така че накратко – кокетен малък център по поречието на две реки – Сона и Рона, широка периферия и обилен трафик (за прекосяване от единия до другия край на града ни беше необходим около час и половина), красива стара част , прекрасни дантелени фасади и малки ресторантчета в ретро рустик стил.
  Лион е известен с много неща. С братя Люмиер, Божолето, базиликата, операта и кулинарията – смята се за гастрономическия център на Франция и втория по икономическа сила град след Париж. Аз лично най-много харесвам местоположението му – близо до Италия и Швейцария, на почти еднакво разстояние от Лазурния бряг и Париж – невероятно удобен за дълги уикенди където си поискаш.
  Имах един ден за снимки, половината от който валя тих и напоителен дъждец. Надявам се следващия път да ни огрее малко слънце и да се развихря:-)

0 Коментари
 1. Avatar
  eva bor says:

  Охх незнам каква е тази моята любов към Франция и всичко там, но няма такъв уют, красота и хармония! Благодаря ти Мария, че ме разходи из Лион 🙂
  Поздрави и хубав ден!

  Отговор
 2. Avatar
  Valchen says:

  Снимките са страхотни въпреки дъжда – дъждът понякога създава едно по-различно романтично настроение в подобни градове!

  Отговор
 3. Avatar
  Анонимен says:

  Многи приятни снимчици…остава ми успокоението, че си имаме и ние вече в Бургас такива фонтанчета, перпендикулярни на паважа…е и някоя и друга сграда като лионските, но щайгичката с праз лук е … красота! Абсолютно красив и приятен блог, не само кулинарен, Приятна седмица Ви желая LaMartinia

  Отговор
 4. Avatar
  Rossitca says:

  Мария, много приятни акценти си снимала от града. Имаше един виц: "Пак ми се приходи, миналата година ми се ходеше и сега пак."
  Наистина си струва да се види кулинарната столица на Франция (особено ако знаеш френски, което не важи за мен). Чакаме френското настроение в Gastronome.

  Отговор
 5. Avatar
  Dani Dineva says:

  Въпреки дъжда, изглежда невероятно, приглушено и космополитно. Харесва ми, точно в такъв тип град и атмосфера бих прекарала част от живота си.

  Отговор
 6. Avatar
  Мъх says:

  не ми е стъпвало крачето във Франция, но ако изглежда така, съм влюбена;-)
  Прекрасни снимки!

  Отговор
 7. Avatar
  Mira says:

  Мария, страхотни лионски снимки! 🙂 Чудесно си уловила атмосферата на града! Много харесах Лион при едно гостуване там и, ако не го считах за светоттаство, бих дори казала, че ми допада повече от Париж ;). Много-много красив!
  Поздрави и хубав край на седмицата!

  Отговор
 8. Avatar
  Ралица says:

  Ще ви издам нещо забавно – в Лион има една чисто френска компания със звучното име Vitosha 🙂 Собственикът й е почитател на страната ни, храната ни и разни китни местенца, които е посетил и продължава да посещава. Трябва да чуете как французин произнася името Копривщица :))
  Прекрасни снимки и страхотно предадена атмосфера, Мария!

  Отговор
 9. Avatar
  Lina says:

  Толкова вдъхновяващи и зареждащи снимки…фантастични. Благодаря ти че ме пренесе в друг свят

  Отговор

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *