Или пък в Лисабон, Португалия, коагато аз бях единствената намокрена от вълна, която ме заля, минавайки по мост. Всички останали някак се предпазиха, аз обаче не успях. Падна смях наоколо.

Най-сериозният проблем или гаф по време на път?

Охх, вероятно е имало, но не мога да се сетя в момента… ще оставя впечатление за пътувания без гафове, хаха! Може би изпуснат полет от Лондон, където правихме връзка на прибиране от Мексико. Видяхме се уж за малко с приятели там и така се разбъбрихме, че забравихме, че имаме полет за България. Е, изпуснахме го, разбира се. Предстоеше закупуване на нови самолетни билети, висене на летището, обяснения пред шефа, че не мога да се явя на работа на следващия ден и т.н. Не съм сигурна обаче, дали не минава по-скоро към комичнит случки.

Имаш ли пътуване, което определяш като пълен провал? 

Мисля, че нямам. Може би има такива, които не са били особено вълнуващи и запомнящи се, но вероятно и те са ни обогатили.

Най-ценното за теб място?

Не съм сигурна. Доста мислих за мястото и в крайна сметка осъзнах, че почти тригодишният ми престой в Скандинавските страни ми даде страшно много. Причините са доста, няма да изпадам в подробности, друг е фокусът тук.

Като турист или пътешественик се определяш?

Пътешественик по-скоро, но може да се каже, че по малко и от двете.

От една страна, защото се дразня от повечето туристически атракции, лишени от мсисъл и напълно комерсиализирани, бягам от тях. Предпочитам по-алтернативни варианти за всичко. От друга страна, защото няма как да пътуваш и да не се слееш поне малко с туристическата вълна. Понякога е неизбежно, а и не чак толкова лошо, стараем се да не изпадаме в крайности. Именно за това, се опитвам да съчетавам от двете по малко. Получава се добре.

Мечтаната дестинация?

Тихо и кротко жадувам за Африка. Кения може би. Филмът „Out Of Africa” с Мерил Стрийп ми е един от любимите, може би защото действието се развива именно там. Силно се надявам, че един ден ще усетя Африка.

Има и още едно местенце. Много бих искала да преживея „Camino de Santiago“- Тe Way of Saint James. Пожелавам си го!

Пътуването за теб?

Прераждане!

Снимката е от Бангкок, Тайланд. Току-що бяхме пристигнали, не знаехме на кой свят сме от път и този скорпион ми влезе просто чудесно!

Шаманските ни преживявания в Мексико.

Снимки: личен архив на Пламенна Пешева


Ако имате желание да се включите в рубриката, моля, попълнете въпросите пълната им версия тук=> и ми ги изпратете на mymartinia@gmail.com

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *