Миграция: Д.
Име/псевдоним  П.
Възраст 19 години
Образование, призвание, професия или занимание Аrt lover, crafter, reader, преводач, мечтател, събеседник на свободна практика, писател на пожелания в картички,… сякаш най-точно – търсач
Заминаването Септември 2013, с идеята за търсене, не за бягане. За пробване. Защо… от любопитство, от желание за образование, общуване, игра с непознатото.
Мястото Великобритания.
Нещата, които ме очароваха Разнообразието в много отношения. Радостта, оживлението, приповдигнатото настроение в слънчев ден. Обвързаността на хората с дома им, с града им, с общността им. Приятелствата, които създадох.

Нещата, които не ми харесаха При младите хора: масовата обсебеност от смартфони, таблети и подобни устройства (което е глобална тенденция, но не мога да го игнорирам), честата им липса на любознателност и заинтересованост от света извън Великобритания; също липсата на кучета, котки, врабчета, други птички, въобще на всякакви животинки в градската среда.

Нещата, с които не успях да свикна Неискреността на повечето хора. привидната заинтересованост и обвързаност с неща и хора, но често само от възпитание.
Трудностите/Какво/кой ми липсваше най-много Приятелите ми в България, средата, която бях намерила за себе си.
Причината и поводът да се върна Разминаването между тази, която исках да бъда, и тази, която бях станала след заминаването.
Как реагираха близките/околните, коментарите Бяха изненадани, не разбираха напълно какво става с/в мен, но вярваха в преценката ми.
Как се чувствам сега, кое ми липсва Близките ми хора в чужбина, но също и разни миниатюрни неща. Задържането на вратата за човека зад теб, благодаренето, извиняването под път и над път, поздравите от непознати на улицата, такива неща.
Там или тук? По пътя. „там“, „тук“, „другаде“, „никъде“, „навсякъде“, всички наречия за място живеят в нас, в главите ни. Просто някои надделяват, после се редуват с други и така. Аз вярвам, че съм все по пътя. И гледам да не преследвам разни „тук“ и „там“.
 
*Ако сте се завърнали, имате подобна история и искате да я разкажете, пишете ми на mymartinia@gmail.com. Въпросите: тук
0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *