ГЕРГАНА ЗМИЙЧАРОВА

Години: 33

Професия или занимание: актриса, фотограф, художник

Хоби: Хортензия

Как срещна Хортензия?

Тя ме срещна. Един ден, след една разправия с една скъпа на сърцето ми личност, просто се появи в живота ми. Взе да се мотае из главата ми и да разхвърля, после се нанесе в тефтерите ми и по страниците на пиесата, която репетирах. В крайна сметка превзе Инстаграм профила ми и сега си живее живота. 

На какво се основават вашите отношения?

На взаимно изтрайване. Не сме особено близки и дори не сме си много симпатични една на друга. Но… по някакъв почти роднински начин сме свързани, откакто тя се насели „у нас“. Просто се опитвам да я приема такава каквато е. Тя мен също. В някои моменти ми е супер симпатична, но в по-голяма част от времето не я понасям. Тя също – ту ми се възхищава (или поне така твърди), ту ме презира (или поне така се държи). 

В каква роля си в момента?

На себе си. Това ми е най-многопластовата и дълбока роля, най-сложната, най-шизофренната и най-трагикомичната. Тя ми е най-скъпата, защото в нея съм вложила 33 годишни усилия и целия си досегашен опит! Придържам се към нея твърдо, освен в моментите когато играя някакъв друг персонаж на сцената. 

Играеш ли често? На какво и с кого?

Играя с децата си на „скрабъл“, „румикуб“, „диксит“, нещастни опити за футбол; с племенниците ми – на отгатване, редим пъзели; с котката ми си играя; в колата – със семейството – на филми; с приятели играем разни настолни игри, а за семейните празници често измислям викторини с награди.

Играя, да. Много. На всичко. И не държа да печеля!

Любимото ти място в театъра:

Тъмната сцена преди представление. Сядам и мисля за всички крака, стъпвали по нея. За всички казани от нея думи. Гледам празния салон и мисля за всички зрители, които са седяли там, които ще седят и когато ни няма. Това ме умиротворява.

На чие рамо можеш винаги да се облегнеш?

Винаги мога да се облегна на рамото на Петринел! (бел.ред.- Петринел Гочев, режисьор и съпруг на Гергана)

0 Коментари

Остави коментар

Споделете мнението си!
Влезте в профила си, за да оставите коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *